Ključ do uspešnih poročnih fotografij

Nasveti

Začetek vsega je prava izbira. Izberita fotografa, ki vama je všeč in s katerim se odlično razumeta. Enako kot pri izbiri poročne obleke, je ključno, da se počutita udobno in zadovoljno z izbiro fotografa. Fotograf ni zgolj nekdo, ki pride opraviti svoje delo, ampak oseba, ki bo z vama preživela največ časa. S skrbno izbiro bosta dobila fotografa, ki se bo maksimalno potrudil, da bo vajin dan ujel v čudovite slike.

Pomembno je, da se par in fotograf pred poroko dogovorita o stilu fotografiranja, pomembnih trenutkih, ki jih želita ujeti, in o vseh posebnih zahtevah ali željah, ki jih imata glede fotografij. Foto: Vanessa Tivadar Photography

Predporočno fotografiranje – generalna vaja za popolne fotografije

Predporočno fotografiranje je več kot le priprava za poročni dan. Gre za odlično priložnost, da se bolje spoznate s fotografom, izrazita svoje želje in pričakovanja ter se hkrati znebita morebitne nervoze pred kamero. Te fotografije niso le čudovit spomin, ampak jih lahko izkoristita tudi za vabila, dekoracijo ali preprosto kot čudovit predogled tega, kaj lahko pričakujeta na poročnem dnevu. Predporočno fotografiranje odpravlja morebitne pomisleke in vaju pripravi, da na poročnih fotografijah sijeta še bolj intenzivno.

Pripavita vse podrobnosti za nepozabne fotografije

Pripravita se na popolne fotografije tako, da vnaprej poskrbita za vse podrobnosti. Obleke, čevlji, nakit, dekoracija – vse to je pomembno in bi šlo lahko hitro spregledano. Fotografu predlagajta, da pride na lokacijo nekoliko prej in si vzame čas za poročno slikanje vseh pomembnih podrobnosti. Prav tako je koristno, če vse podrobnosti že vnaprej organizirata na enem mestu, da se izogneta stresu in izgubi dragocenega časa med iskanjem drobnih detajlov.

Bodita naravna, sproščena in samosvoja

Med fotografiranjem ne pozirajta, ampak bodita naravna, sproščena in predvsem vidva. Zaupajta fotografu in dovolita, da ujame vašo pristno podobo. Ne gre za igro pred kamero, temveč za spontane trenutke, ki bodo odsevali vašo ljubezen. Sledita nasvetom fotografa, obenem pa izkoristita čas med fotografiranjem tudi zase, stran od vrveža gostov. Bolj ko bosta uživala v trenutku, bolj avtentične in čarobne bodo vaše poročne fotografije.

Preverita, ali ima fotograf dostop na vse lokacije

Še pred izbiro poročne lokacije ali vsaj nekaj dni pred samim dogodkom se pozanimajta, ali bo fotograf imel neomejen dostop do vseh ključnih mest. To je še posebej pomembno pri obredih v cerkvi, kjer je protokol pogosto podrejen župnikovim navodilom. Obveščanje fotografa o posebnostih lokacij vnaprej lahko prispeva k gladkemu poteku fotografiranja.

Tudi svatje so del poroke

Fotografiranje svatov lahko postane dolgotrajno in nadležno opravilo, še posebej pri večjih skupinah. Razmislita o tem, da bi celotno izkušnjo spremenila v zabavo tako, da za svate pripravita posebne rekvizite ali presenečenja. To ne le, da bo olajšalo proces fotografiranja, ampak bo tudi ustvarilo bolj sproščeno in zabavno vzdušje. Svatje bodo uživali, fotografije pa bodo odsevale bolj sproščene in pristne trenutke.

Zabavajta se

Poročni dan je praznovanje ljubezni, zato se osredotočita na uživanje v vsakem trenutku. Ne obremenjujta se z nepomembnimi podrobnostmi in dovolita si, da spontano uživata v dnevu. Plešita, smejita se, poljubita se in bodita prisotna v trenutku. Sproščen odnos bo prispeval k bolj naravnim in pristnim poročnim fotografijam, ki bodo odražale vajino srečo in ljubezen.