snežne verige za avto

Uporaba snežnih verig za avto

Avtomobilizem in motorji

Kljub temu da ima veliko voznikov v svojem avtomobilskem prtljažniku snežne verige, jih ne znajo pravilno uporabljati oziroma nameščati na kolesa. Snežne verige za avto so v določenih primerih obvezna oprema. Ko močneje sneži, zimske pnevmatike niso dovolj.

Pri nakupu avtomobilskih snežnih verig bodite v prvi vrsti pozorni na pravo dimenzijo. Na voljo je več vrst verig za sneg za avto – tudi tekstilne avto snežne verige, ki jih lahko najlaže nameščate. Če pa je snega premalo, se zlahka strgajo.

Pri izbiri snežnih avto verig je ključna prava velikost

Za snežne verige za avto je ključno, da je njihova velikost primerna pnevmatikam na vozilu. Če imate pri hiši več vozil ter jih ne uporabljate istočasno, je še toliko bolj dobrodošlo, da kupite verige, ki se bodo zmogle prilegati čim več različno velikim platiščem.

Seveda je poleg omenjenega pri avtomobilskih verigah ključno tudi to, da jih lahko namestite na čim bolj preprost način.

Verige za avto uporabljajte zgolj po snegu

Kljub temu da na trgu lahko najdete tudi avtomobilske verige, ki vam zagotavljajo vožnjo tudi po razmočeni in celo po suhi podlagi, pa je najbolje, če jih uporabljate zgolj tedaj, ko je na cesti dovolj snega.

Snežne verige za avto kjer je sneg ali led na cestišču.
Snežne verige za avto lahko uporabljate samo tam, kjer se nahajata sneg ali led na cestišču.

Vedno upoštevajte še na izdelku navedene hitrostne omejitve. Če boste klasične snežne verige za avto uporabljali tudi po razmočeni podlagi, računajte na to, da jih boste slej ko prej uničili. Seveda tako cesti kot tudi svoji denarnici. Policisti vas namreč za to lahko kaznujejo.

Spoznajte snežne tekstilne avto verige

Poleg klasičnih številnih snežnih verig za vozila so na voljo tudi tekstilne snežne avto verige, ki zagotavljajo najbolj preprosto nameščanje. Zlahka jih lahko na primerno mesto nataknejo tudi predstavnice nežnejšega spola.

V tem videoposnetku bomo testirali znane tekstilne verige, da vidimo, ali so dobre, in jih bomo primerjali z dvema drugima izdelkoma: snow claw in preizkušenimi klasičnimi snežnimi verigami za avto. Ugotovimo skupaj, kaj je boljše!

Tekstilne verige za avto za sneg delujejo na principu suhega trenja. To v praksi pomeni, da se sneg ne zmore prijeti na pnevmatiko oziroma gumo, temveč sproti odpada z nje. Uporabne pa so tako na snegu kot tudi na ledu.

Tudi za tekstilne snežne verige za avto velja, da morate pri izbiri paziti na dimenzijo. Samo prave namreč ponujajo pravilen oziroma ustrezen oprijem ter jih je mogoče natakniti dovolj varno pa tudi dovolj učinkovito.