Kovček za motor

Lažje prevažanje prtljage z motorjem

Avtomobilizem in motorji

Vožnja z motorjem na dolge razdalje je vedno malenkost otežena, saj hitro opazimo, da ne bomo mogli s seboj vzeti vse prtljage, ki jo potrebujemo. Zato bomo potrebovali kovček za motor, kamor je mogoče shraniti orodja, obleke, živila, dodatno opremo za motor in veliko več. Obenem pa bomo tako zaščitili prtljago pred naravnimi elementi, kot so dež, prah, UV žarki, leteči predmeti in podobno. Sam kovček je mogoče namestiti na zadnji del motorja, kot tudi njegovo levo in desno stran. Ker bo nameščen na zadnjem delu vozila, ne bo vplival na občutek vožnje, kot tudi pospešek in zaviranje.

Zadnji kovček za motor

Velika prednost vseh trdih kovčkov za motor je nizka teža. Ko jih namestimo, dodajo zelo malo teže celotnem motorju. To pa je izredno uporabno, saj s tem ne spremenijo občutka vožnje in drugih lastnosti motorja. Obenem pa imajo minimalni zračni upor ter zaščitijo prtljago pred dežnimi kapljami in vlago. Mogoče jih je zakleniti, kar prepreči nepridipravom, da bi se polastili naše prtljage.

Moderne zadnje kovčke za motor je mogoče namestiti hitro in brez uporabe posebne opreme. Izbiramo lahko med različnimi stili, velikostmi in barvami kovčkov. Zato lahko hitro najdemo primerno vrsto za velikost in tip našega motorja.

Trdi kovčki za motor

Pravimo jim tudi potujoče vreče, ki jih namestimo na zadnji prtljažnik, če ga seveda naš motor ima. V primeru, da nimamo prtljažnika, pa je mogoče omenjene kovčke za motor namestiti na predel sovoznikovega sedeža. Poznamo mehke in trde izvedbe, ki so namenjene različnim potrebam motoristov. 

Trde kovčke za motor namestimo na predel sovoznikovega sedeža.
Trde kovčke za motor namestimo na predel sovoznikovega sedeža. Poznamo mehke in trde izvedbe, so odporni na vse vremenske pojave in jih je mogoče zakleniti.

Trdi kovčki za motor so narejeni iz plastike, kovine ali drugega trdega materiala. So odporni na vse vremenske pojave in jih je mogoče zakleniti, kar sta velike prednosti. V nekaterih primerih je potrebno kupiti dodatne nosilce, da jih uspešno namestimo na naš motor.

Mehki kovčki za motor

Mehki kovčki za motor so narejeni iz močnega materiala, kot je najlon, vinil, usnje in podobno. Velika prednost je, da jih brez težav namestimo na motor, saj ne potrebujemo nobenih nosilcev ali dodatne opreme. Nekateri modeli so opremljeni z magneti, kar pomaga, da prtljaga ostane na želenem mestu. Ni pa jih mogoče zakleniti ali drugače zavarovati pred krajo. Mogoče pa je kupiti razne dodatke, ki nam omogočajo višjo varnost mehkih kovčkov za motor, kot so razne mreže, vrvi in drugo opremo.

Torbe za rezervoar

Torbe za rezervoar so izredno uporaben dodatek za motoriste, ki potrebujejo dodaten prostor za prtljago. Ne štejemo jih pod kovčke za motor, vendar imajo enak namen. Omenjene torbe namestimo na predel rezervoarja, kjer nudijo dodaten prostor za shranjevanje manjših predmetov.

Torbe za rezervoar namestimo na predel rezervoarja, kjer nudijo dodaten prostor za shranjevanje manjših predmetov.

Poznamo pa tudi večje torbe za rezervoar v katere je mogoče spraviti večje predmete. Njegov glavni namen pa je omogočanje motoristom hiter dostop do ključne prtljage, ki jo potrebuje med vožnjo motorja. Te predmeti so lahko denarnica, pametni telefon, sončna očala, kompresor za polnjenje gum ipd.