varilni aparati

Najboljši varilni aparati za domače mojstrovalce

Posel in tehnologija

Varilni aparati so obvezni pripomoček vsakega malce bolj resnega mojstrovalca. Varjenje v osnovi pomeni spajanje dveh ali več delov nekega materiala v celoto. Poznamo več vrst postopkov, kako določene materiale spojiti skupaj. En način je elektroobločno, pri katerem ni pritiska, željena kosa pa na stičnem mestu stalimo in jih tako spojimo skupaj z ali brez dodatnih snovi. Drug način je MIG-MAG postopek, ki poteka s pritiskom, kjer varilni aparati za spajanje uporabljajo zaščitni plin in žico. Za oba postopka so potrebni varilni aparati, ki jih je na trgu ogromno. Če razmišljate o njihovem nakupu, ne spreglejte Metal Mikulič trgovine, specializirane za prodajo orodja in varilne tehnike.

Različni različni postopki

Preden se lotite nakupa, dobro premislite, kaj želite z njim početi, kakšen material boste spajali in katero tehniko boste pri tem uporabili. Domačim mojstrom, katerim varilni aparati pridejo prav le za občasno uporabo, bo dovolj že točkovno varjenje z elektrodami, ki je primerno za lahka vzdrževalna in popravljalna dela. Za napredne mojstre ali profesionalce pa pride v poštev TIG postopek, s katerim izdelate visokokakovostne spoje. Nekje vmes je MIG-MAG postopek, ki je najhitrejša tehnika in se uporablja za obsežna in projektna opravila.

Kako izbrati pravega?

Prvo merilo za kakovost je dober spoj. To pomeni, da ga ni potrebno popravljati ali kakorkoli obdelovati. Drugo merilo kakovosti je moč, s katero lahko spajate. Pravilo palca glede moči je, da na milimeter jekla potrebujete 40 amperov. Tretje merilo je delovni cikel oz. čas, ki je potreben, preden se pregreje. Ker večina opravil ne traja več kot 6 minut, naj imajo izbrani varilni aparati delovni cikel za 60%. Šele na koncu razmišljajte o ceni. Na trgu je veliko nizkocenovnih ponudnikov, ki pa imajo svoje pomanjkljivosti, na primer težave s segrevanjem kovin, slabi, grdi ali nekakovostni spoji, pregrevanje, slab servis ali pa tega sploh ni.

varilni aparati
Varjenje je postopek, ki zahteva resno poznavanje tehnologije, izkušenje in odličen varilni aparat

Varilni aparati Hugong

Metal Mikulič je trgovina, v kateri so vam na voljo varilni aparati največjega svetovnega proizvajalca Hugong. Gre za znamko, ki je že od nekdaj podizvajalec vseh največjih svetovnih znamk v tej industriji. Njihove naprave odlikuje najboljše razmerje med ceno in kvaliteto, sodoben dizajn, visoka zamogljivost in enostavna uporaba. Poleg prodaje so tudi uradni zastopniki za znamko na slovenskem trgu. Poleg izvrstne ponudbe vam v spletni trgovini nudijo tudi veliko zalogo orodja in opreme, imajo urejeno logistiko in hitro dobavo, na pomoč vam priskoči strokovno podkovano prodajno osebje, v primeru vzdržavanja in napak pa vam nudijo lasen servis in prodajo rezervnih delov. Na splošno ponujajo super konkurenčnost in ugodne cene.