Trije pogoji za delovanje vsake spletne strani

Internet in tehnologija

Spletna stran je vaš način pozdravljanja splošne javnosti in nagovarjanja potencialnega kupca, naj pri vas nekaj kupi ali naroči. Brez spletne strani je dandanes skoraj nemogoče poslovati, saj večina strank išče informacije o vaših storitvah ali izdelkih prek interneta. Najprej se pozanimajo o ustreznosti posameznih predmetov, o vašem načinu poslovanja in se šele nato odločijo, da nekaj naročijo. Vsaka nova spletna stran zato potrebuje izpolnitev treh pogojev za normalno delovanje. Potrebuje gostovanje, domeno in izdelano spletno platformo.

Izbira ponudnika za gostovanje

V prvi fazi, torej pri izbiri ponudnika za gostovanje, je priporočljivo najti nekoga, ki nudi celotno uslugo, torej izvede tudi druge postopke, kot so registracija domene, pomoč pri vzpostavitvi strani in podobno. Pri gostovanju zakupite določeno količino prostora in kapacitete na fizičnem strežniku. Izbirate lahko med deljenim, VPS gostovanjem in reseller gostovanjem. Vrsta gostovanja je odvisna od vašega predhodnega znanja strežniške administracije in vaše potrebe po samostojnosti. Najpogostejša oblika je deljeno gostovanje, kjer si z drugimi uporabniki delite omejene kapacitete na strežniku.

Kako poteka registracija domene?

Čim ste se odločili, ga bosta gostovanje in registracija domene izvedena pri istem ali različnem ponudniku, je čas za registracijo domene. Najprej je potrebno izbrati primeren naziv in domensko končnico. Oboje mora predstavljati vašo storitev, vaše podjetje ali vas kot osebo. Naziv naj bo unikaten, predstavlja naj vsaj delno vaše poslovanje in naj bo hitro zapomljiv. Na ta način bodo stranke vedno imele asociacijo na vašo spletno stran in se bodo nanjo vedno znova vračale. Čim ste izbrali ime in končnico, se obrnite na ponudnika in preverite razpoložljivost. V primeru, da je domena prosta, jo najprej s spletnim obrazcem registrirajte, ponudnik vam bo poslal predračun, čim bo plačan, pa bo registracija domene zaključena. Imeli boste naziv svoje strani.

Izdelava spletne strani

Za vami je najlažji del vzpostavitve spletne strani. naslednji postopek je bolj dolgotrajen in zahteva obilo vloženega časa in truda. Spletno mesto lahko vzpostavite sami, ali pa si najamete zunanjo pomoč. Najprej ustvarite načrt, izvedite testiranje in vzpostavite spletno mesto. Po vzpostavitvi boste še vedno imeli dovolj časa za preurejanje in dodajanje ter odvzemanje vsebin.