Izberimo svojo prvo podvodno kamero

Internet in tehnologija

Ko se odločimo za nakup naše prve podvodne kamere smo pred velikim izzivom. Imamo celo vrsto različnih kamer, vsaka s svojimi unikatnimi značilnostmi. Seveda želimo, da bi bila naša podvodna kamera najboljša za naše načrtovane aktivnosti. V zadnjih letih se je podvodno fotografiranje močno razvilo in sedaj obstajajo modeli tako za amaterje in tudi profesionalce.

Kaj potrebujemo za snemanje pod vodo?

Da bi uspešno snemali pod vodo potrebujemo kamero z vodoodpornim ohišjem, ki je specifično narejeno za naš model kamere. Mnogo proizvajalcev je začelo inkorporirati to tehnologijo v vse športne kamere, ki so vodoodporne do določene globine.

Najbolje je, da si izberemo kamero z ohišjem, ki je vodoodporno do globine do katere se bomo potapljali. Skoraj vedno smo omejeni na trenutni izbor na trgu in vsemi dodatki, ki so na voljo. Trenutno je najbolj popularna podvodna kamera, ki je kompaktne oblike, saj jo lahko brez težav kamorkoli vzamemo s seboj.

Kompaktna ali večja kamera?

Če smo začetnih fotografije, ali če želimo samo posneti nekaj zanimivih slih, ko smo na počitnicah priporočamo kompaktno kamero. Večina teh kamer je opremljenih z 4k resolucijo s katero bomo naredili neverjetne podvodne slike.

Večje kamere oziroma DSLR podvodne kamere naredijo veliko boljše slike, vendar ni vse v tehnologiji. Pomembno je, da smo v pravilnem položaju, ko snemamo video ali delamo slike, zato priporočamo kompaktne kamere skoraj vsem privržencem podvodnega snemanja.

Podrobnosti kamere

Ko se odločamo za nakup kamere moramo paziti na določene lastnosti, ki so:

  • Funkcije
    Funkcije kamere, ki jo potrebujemo so zelo pomembne, če želimo delati dobre slike. Če potrebujemo 4k resolucijo, upravljanje z Android telefonom in druge funkcije, podrobno preberimo kaj nam kamera nudi.
  • Naš budžet
    Več tehnologij, ko ima podvodna kamera, večji budžet bomo potrebovali. Večinoma so osnovne kamere več kot dovolj za večino podvodnih podvigov. Pri tem moramo opozoriti, da si izberemo kamero, ki je certificirana za delovanje do določene globine pod vodo, saj če to mejo prekoračimo lahko kamero poškodujemo.
  • Velikost same kamere
    Najbolj pomembno pri snemanju in slikanju pod vodo je naše počutje ob upravljanju s kamero. Če je naša podvodna kamera premajhna, prevelika, pretežka ali prelahka bo to vplivalo na našo sposobnost delanja dobrih slik in videov.

Potrebujete nov etui za telefon? Preberite si članek z naslovom “Zaščita telefona pred poškodbami“.