avtomobilski strešni nosilci za smuči

Kako izbrati primerne strešne nosilce za avto?

Avtomobilizem in motorji

Strešni nosilci za avto predstavljajo osnovo, ki jo potrebujete, če bi radi na strehi vozila prevažali kolo, smuči, strešni kovček, strešni šotor in še kaj. A ker ima vsak avtomobil nekoliko drugače zasnovano streho, za vsako vozilo obstaja drugačna kombinacija osnovnih, sestavnih delov nosilca za streho.

Zelo priljubljeni so avtomobilski strešni nosilci za smuči. Tudi ta vrsta je praviloma sestavljena iz treh osnovnih delov. To so prečne palice, noge ter pritrdilni kit.

Katera kombinacija nosilcev za streho vozila je prava?

Če vas zanimajo strešni nosilci za smuči ali kakšen drug tip strešnega nosilca, je prva stvar, ki jo morate vedeti pred nakupom, ta, za kateri avto izbirate strešne nosilce. Ključni so znamka avtomobila, letnik izdelave, model avta. Pri nekaterih modelih je pomemben še tip strehe, ki je lahko s sanmi ali brez.

Avtomobilski strešni nosilci za smuči za  opremo za smučanje
Avtomobilski strešni nosilci za smuči nam omogočajo, da svojo opremo za smučanje varno pripeljemo na cilj.

Ko boste izbrali in kupili primerno kombinacijo nosilcev za streho vozila, je v nadaljevanju izjemno pomembno, da svojo vožnjo prilagodite dodatnemu tovoru. Vožnja z dodatnim tovorom na strehi ali pa na zadnjem delu avta namreč narekuje kar nekaj prilagoditev.

Hitrost na avtocesti boste morali zmanjšati, vožnja v ovinkih bo morala biti bolj mehka. Vedeti morate, da tovor v strešnem kovčku spremeni težišče, s tem pa se še dodatno poveča občutljivost vozila na bočni veter, spremeni se obnašanje avta v ovinku.

Pritrjevanje nosilca za streho avta

Ustrezen strešni nosilec za avto je pogoj, če sploh želite na strehi vozila prevažati opremo. Obstaja veliko najrazličnejših modelov vozil, prav tako je znanih veliko različnih modelov strešnih nosilcev.

V grobem nosilce za streho vozila delimo na dve različni kategoriji. Ena kategorija nosilcev se pritrjuje direktno na streho vozila. Na voljo so tudi strešni nosilci za vozila, ki vključujejo klasične in integrirane sani.

Za koga je dobrodošla izbira strešnih nosilcev za smuči?

Večina med nami se v svojem prostem času ukvarja z najrazličnejšimi športnimi aktivnostmi. V zimskem času se precej radi s smučmi spuščamo po belih strminah. Ker pa moramo svojo opremo za smučanje varno pripeljati na cilj, je dobro, da imamo dovolj prostora. Tega nam lahko omogočijo avtomobilski strešni nosilci za smuči.

Kako namestiti avtomobilske strešne nosiloce na Volkswagen?

Sicer pa ste verjetno tudi sami že opazili, da je v zadnjem času strešni kovček na vozilu postal skorajda nepogrešljiv dodatek.