Vse, kar potrebujete za domačo telovadnico

Zdravje in družina

Razmišljate, da bi prosto sobo v stanovanju ali hiši izkoristili za postavitev domače telovadnice? Čeprav so fitnes oprema in pripomočki za trening na začetku nekoliko večja investicija, pa ga ni čez udobje, da lahko opravite kadarkoli se vam zaljubi, brez gneče in čakanja na prosto napravo. Za začetek za domačo telovadnico ne potrebujete veliko, eden izmed ključnih pripomočkov za vstop v svet fitnesa so poleg uteži tudi najboljše vadbene klopi, na katerih lahko izvajate številne vaje. Potrebujete le še motivacijo in ustrezna oblačila. Doma boste brez skrbi lahko trenirali brez majice, vseeno pa vam pridejo prav kakšne moške trenirke spodnji del. Udobne in športne poiščite na https://www.gap.si/sl/gap/moske-trenirke.

Fitnes oblačila oz. moške trenirke spodnji del

Nepogrešljiv del opreme za trening so primerna oblačila. Poleg primerne obutve in športnih majic tudi moške trenirke spodnji del še posebej. Različna podjetja in znamke ponujajo športna oblačila po vrtoglavih cenah, obljubljajo pa skrivanje maščobnih oblog, lepšo oblikovano postavo, izrazit trebušček ipd. Seveda oblačila vplivajo na naše počutje in nas lahko tudi motivirajo, vendar takšna oblika motivacije hitro poide. V začetni fazi so bolj kot oblačila pomembna motivacija in vztrajnost. Nasvet: ne rabite že na začetku porabiti premoženja za fitnes oblačila, ki bodo po nekaj časa samevala v omari. Privoščite si jih za nagrado, ko boste opazili prve spremembe, takrat jih boste tudi oblekli z večjim veseljem.

Udobna vadbena oblačila so predpogoj za uspešno vadbo

Oblačila za fitnes naj bodo lahka, udobna in zračna, da v njih ne spotite prehitro oz. če se, da se znoj sproti vpija in suši. Če je za majice najbolj primeren poliester ali merino volna, pa je za moške trenirke spodnji del je najbolj priročen bombaž, saj vpija vlago, je mehek, udoben in prijeten na otip. Brez skrbi lahko takšne trendovske moške trenirke spodnji del uporabite tudi za nošenje izven prostorov telovadnice. Na primer kot vsakdanje oblačilo za doma, za udobno nošenje na sprehodu, pri nakupih ali pri druženju s prijatelji. Športna oblačila in trenirke že dolgo niso več rezervirana samo za telovadnice, temveč postajajo tudi kos iz modnih pist.

Za domač fitnes so najboljše vadbene klopi

Ne glede na to, ali trenirate doma ali v fitnesu, vadbene klopi so ene najbolj nepogrešljivih pripomočkov za učinkovit trening. Za domačo telovadnico so ena boljših investicij, ki jih lahko naredite. So vsestranski pripomočki, na katerih lahko izvajate številne vaje, so enostavne za montažo ter zavzamejo malo prostora. Za razliko od drugih fitnes pripomočkov so tudi ugodnejše, na njih pa lahko izvajate različne vaje (od dvigovanja uteži, dvigovanja trupa, počepov, poskokov …), se raztezate ali počivate po naporni vadbi. Pri izbiri vadbene klopi izberite takšno, ki jo lahko poljubno prilagodite glede na trening, torej višino in naklon. Tudi dobra oblazinjenost je pomembna, saj dovolj, da vas med vadbo bolijo mišice, ne rabite še tiščanja vadbene klopi.

Zakaj bi vsak dan hodili v fitness center, če lahko glavnino kvalitetne vadbe opravite doma?

Če ste pobrskali za ponudbo, ste zagotovo že opazili, da obstajajo različne vadbene klopi – od klasične ravne, za trebušnjake, za hrbtne mišice in profesionalne. Katera je najbolj primerna za vas, je odvisno od vaše stopnje pripravljenosti in oblike treninga. Za začetnike in občasne rekreativce bo zadostovala klasična, za goreče uporabnike pa izberite naprednejšo različico.

Uteži

Poleg vadbene klopi boste potrebovali še set uteži za dvigovanje. Te so na voljo so različnih oblikah in velikostih – lahko uporabite ročne, uteži na palici, kettlebell. Ne glede na to, s kakšnimi boste začeli, za začetek vedno izberite primerno težo in poskrbite za pravilno izvajanje vaj. Šele ko se čutite dovolj močne in sposobne, nadaljujte na naslednjo težavnost. Pri izgubljanju teže in oblikovanju postave ni bližnjic. Za domačo telovadnico bi priporočili, da izberete set sestavljivih uteži, ki je morda nekoliko dražji, vendar boste z njim dobili vse težavnosti, ki jih boste potrebovali na poti od začetnika do izkušenega fitneserja.

Različne uteži za dvigovanje omogočajo različne tipe vadbe – kettlebell so ene izmed njih

Ne pozabite na dobro počutje

Poleg moške trenirke spodnji del in pripomočkov za trening med obvezno fitnes opremo sodijo tudi dodatki, s pomočjo katerih je vadba lažja in prijetnejša. Zagotovo boste potrebovali blazino in brisačo, na kateri boste lažje izvajali trebušnjake, sklece, desko in podobne vaje na tleh. Ker med treningom izgubljamo veliko tekočine, je bidon z vodo nepogrešljiv, tisti, ki prisegate na intenzivne treninge, pa lahko namesto vode zmešate kak izotonični napitek. Med nepogrešljive pripomočke sodi tudi brisača. Po treningu nikar ne pozabite na raztezne vaje, pri katerih si lahko pomagate z masažnimi valjčki ali masažnimi pištolami.

Po napornih mesecih treninga se nagradite za trdo delo in se odpravite po veliko količino zdravja in dobrega počutja v terme Laško, ki ponujajo prijetno kopanje v termalni vodi, poleg bazenov pa ponujajo še druge izjemno atraktivne storitve.