Kje vse lahko uporabite dekorativni beton?

Dom in oprema

Se boste v kratkem lotili prenove hiše ali stanovanja? Si želite živeti v sodobno urejenem stanovanju, vendar ste brez idej, katere materiale izbrati, da bi lahko dosegli želeni učinek? V zadnjem času vse bolj narašča priljubljenost različnih sodobnih materialov, med katerimi svoje mesto počasi pridobiva tudi dekorativni beton.

Zanj je značilno predvsem to, da ga je možno izdelati v vseh mogočih barvnih kombinacijah, kar pomeni, da boste z njim lahko dosegli zelo unikaten videz. Njegova prednost je namreč prav v tem, da tudi v primeru, če bi ga vseboval prav vsak objekt, je zelo malo verjetno, da bi v dveh objektih bil vgrajen na enak način, s popolnoma enakimi lastnostmi. Če bi se radi podrobneje pozanimali o vseh ostalih lastnostih tega res izjemno unikatnega materiala, potem obiščite spletno stran: https://www.hotenjka.si/beton/dekorativni-beton.

Videz hiš lahko popestrijo bazeni

Če ste lastnik hiše z velikim dvoriščem in sanjate o lastnem bazenu, potem si ga lahko omislite kar na svojem dvorišču. Pomembno je le, da ko se odločate o obliki in materialih, ki jih želite uporabiti, ne pozabite na najpomembnejšo lastnost, ki jo imajo najkakovostnejši bazeni, in sicer na vzdržljivost.

Zato je ključnega pomena izbira ustreznega izvajalca, ki vas bo še pred postavitvijo dobro seznanil z vsemi informacijami, ki jih morate vedeti, da boste lahko izbrali najboljšo možno postavitev. Ne vztrajajte trmasto pri točno določenem materialu ali obliki, temveč se skupaj z bodočim izvajalcem temeljito pogovorite o vseh opcijah in možnih načinih izvedbe. Le tako vam bodo znali svetovati, kakšen način postavitve bo najustreznejši glede na teren in ostale pogoje, ki jih je potrebno upoštevati.

Če že imate neko idejo o tem, kako bo videti končna oblika, vam bodo pri tem prisluhnili in vam najbolje svetovali, da boste z izdelkom res zadovoljni, saj je pomembno, da se vam izvajalec v največji meri prilagodi. Vendar, tudi če nimate še dokončne zamisli, so vam na voljo na ogled referenčni bazeni, ki vam lahko služijo kot navdih za nadaljnji razvoj ideje.

Zidani, peščeni, keramični ali betonski bazeni z dodatno opremo

Izbira materialov in načinov gradnje je res velika, vendar je pomembna tudi spremljajoča oprema, kar pa je spet povsem odvisno od vaših osebnih želja in preferenc. Na voljo vam je vrhunska oprema, od različnih vgradnih elementov, filtrirnih naprav, solarnih tuš, podvodne osvetlitve in sistemov za avtomatsko vzdrževanje vode, do različnih pripomočkov za čiščenje in ogrevalnih sistemov.

Na svoj račun pa lahko pridete tudi vsi navdušenci nad vodnimi motivi in žuborenjem tekoče vode na dvorišču, ki se vam morda bazeni sami po sebi zdijo malce dolgočasni, zato si lahko poleg osnovne bazenske strukture omislite še fontano ali celo slap.

Dekorativni beton je lahko izredno vodoodporen

Ob tem je potrebno razmisliti tudi o površini prostora oziroma terena, sredi katerega se nahajajo bazeni. Ta mora biti namreč čim bolj nedrseča. Za tla, ki so bolj pogosto izpostavljena vodi in kjer je potrebno večkrat dnevno pranje je zelo primeren dekorativni beton, ki je lahko v surovi obliki oziroma v zglajenem ali celo poliranem videzu.

Če je pri vgradnji uporabljen še impregnacijski premaz, dekorativni beton postane vodoodporen ter je kot tak zelo primeren kot talna obloga v stanovanjih, kurilnicah ali garažah, pa tudi kot stenska obloga. Še posebej je uporaben povsod tam, kjer imajo ljudje veliko opravka z različnimi tekočinami ter je zato na takšnih površinah potreben vodoodporen material. Tako je na primer najpogosteje uporabljan material v gostinskih objektih, bolnišnicah in avtopralnicah.

Na splošno pa velja, da je dekorativni beton izredno vsestranski in ga je možno vgraditi čez praktično katerokoli podlago. Lahko ga vgradite čez lesene in kovinske podlage, in tudi čez keramične ploščice ter celo mavčne plošče in še številne druge površine.

kamnoseštvo

Kamen je eden izmed najbolj pomembnih materialov v človeški zgodovini. Omogočil je razvoj civilizacije in orodij, kar je privedlo do pojava številnih imperijev. To je tudi razlog, da je kamnoseštvo zelo stara obrt, ki ima še dandanes zelo močan vpliv na kulturo in posledično tudi arhitekturo mnogih krajev po vsem svetu.

Ohranite zdrav duh v zdravem telesu s plavanjem

Plavanje je ena od vzdržljivostnih telesnih dejavnosti, pri katerih deluje celotno telo, kar pomeni, da z rednim plavanjem okrepite ne le mišice nog, rok in trupa, temveč sta pri tem aktivna tudi vaše srce in dihalni sistem. Med plavanjem ima vaše telo odlično oporo v vodi, tako je možnost za poškodbe precej manjša kot pri kopenskih športih.

Visokokakovostni plavalni bazeni za domače potrebe so lahko izdelani iz poliestra ali pa so klasični betonski s posebnimi mozaiki in keramičnimi elementi. Pri tem lahko izbirate med različnimi oblogami, kot so stekleni mozaiki, keramične ploščice ali naravni kamen.