Kakšen otroški voziček je pravi za vas?

Igrače in otroci

Tako kot vse starše v pričakovanju naraščaja najbrž tudi vas tare vprašanje kakšen otroški voziček kupiti oziroma kakšen voziček ja za vas in vaš slog življenja najboljši. Pred izbiro si predvsem odgovorite na teh nekaj preprostih vprašanj:

1. Po kakšnih površinah bomo otroški voziček uporabljali?
2. Koliko prostora lahko namenimo vozičku ali kompletu?
3. Kdaj bomo voziček uporabljali?
4. Kdo bo z njim imel največ opravka?

Glede na vaše odgovore na ta štiri enostavna vprašanja bodo skozi sito prišli vozički, ki vam bodo služili in boste z njim zadovoljni. Zato si za odgovor vzemite malce več časa in resnično razmislite o njih saj vam lahko to pomaga izbrati voziček nad katerim boste navdušeni ali pa se boste zafrknili in v kratkem iskali drugega. Z odgovorom na eno vprašanje ne boste dobili še jasne slike, a ko boste združili vse skupaj pa bo slika precej bolj jasna. Variant je veliko in seveda obstaja tudi takšna, kjer sploh ne bo najboljše rešitve, a vseeno si boste lahko pomagali.

Pa poglejmo vaše odgovore in rešitve..

Po kakšnih površinah bomo otroški voziček uporabljali?
Če ste pod točko 1 odgovorili, da boste vozili v naravi in gozdnih poteh potem je edina pravilna izbira 3-kolesnika. Samo s tem vozičkom boste otroka udobno vozili preko kamenja na poti. Če pa je odgovor, da boste voziček večino vozili po asfaltu imate na voljo vse ostale vozičke.

Koliko prostora lahko namenimo vozičku ali kompletu?
Tu predvsem dobro razmislite koliko prostora lahko namenite vozičku v svojem avtu. Potovalni kompleti so veliki in tudi sami vozički z zlaganjem na knjigo so ponavadi precej večji od tistih z zlaganjem na knjigo (marelce). Tu razmislite kako sedaj opravljate vsakodnevne aktivnosti, kaj imate v prtljažniku in seveda kako je ta velik, kako hodite v trgovino (dnevno ali tedensko). Z otrokom v prtljažniku ne bo dodatno samo voziček temveč še marsikaj kar boste potrebovali s sabo. Če vam kljub vsem namišljenim novim stvarem in stalnim nakupom še ostane dovolj prostora vam je tu vseeno kaj izberete. Če prostora ni, potem je že v osnovi obvezen nakup kompleta, ki je zasnovan okoli vozička – marele. S tem boste v prvih nekaj mesecih (približno pol leta) nekako shajali, ko pa odpade košara pa boste imeli za marelco vedno dovolj prostora.

Kdaj bomo voziček uporabljali?
Čeprav se sliši smešno je zelo pomembno ali bo otrok zaživel v njem poleti ali pozimi. Če bo otrok v njem v poletnih mesecih si lahko omislite tudi kakšno drugo varianto kot komplet. Marsikateri voziček je že sam primeren tudi za novorojenčke. Če otroka ni potrebno zaščititi pred mrazom je mogoče že tak voziček dovolj. V tem primeru lahko še dodatno znižate stroške in v avto posadite avtosedež skupin 0-1, ki ga boste bistveno dlje uporabljali kot jajček.
Kdo bo z njim imel največ opravka?
Spet na prvi pogled malce smešno vprašanje. A ni! Robustnejši vozički znajo biti presneto težki. In če ga mora prenašati manjša mamica in včasih še z otrokom v njemu se lahko vse skupaj konča tudi s kakšnim bolečim hrbtom. Zato je zelo pomembno, da v primeru manevriranja s strani manjše in slabotnejše osebe izberete voziček, ki ni pretežak. Če pa sta oba dovolj močna pa tu ni težav.
Kaj na koncu izbrati?
Ko boste na koncu zožili izbor in vam preostane še nekaj vozičkov se lahko odločite tako rekoč po mili volji. Zavedati se morate le še, da se tisti boljši (ponavadi tudi dražji) lepše vozijo, imajo malce boljša oblazinjenja in so ponavadi tudi kvalitetnejša.
Če bi pri izbiri imeli težave se brez težav obrnete na strokovno osebje spletne trgovine Bimbo.si, kjer vam bodo z veseljem svetovali