Samostojno gostovanje na strežniku in popolna svoboda

Internet in tehnologija

Prilagajanje drugim uporabnikom strežnika je včasih naporno. Še posebej v primeru, ko želite izvesti nadgradnjo ali posodobitev. Rešitev za vse administratorje večjih portalov, trgovin in strani z bolj zahtevnimi aplikacijami, je VPS spletno gostovanje.

Odlična rešitev za vsa bolj napredna spletna mesta

VPS gostovanje je primerno za vse administratorje večjih spletnih trgovin, portalov ali strani z bolj zahtevnimi aplikacijami. Primerno je tudi za vse razvijalce spletnih strani, saj omogoča prilagajanje sistemskega okolja zahtevam razvijalca. Slednji lahko testira delovanje posameznih aplikacij, funkcionalnost in delovanje posameznih spletnih strani.

Samostojno gostovanje

Pri tem gre za nekakšno srednjo mejo med deljenim gostovanjem z drugimi uporabniki in nakupom samostojnega serverja. Vi preprosto zakupite določen prostor na strežniku. Ponudnik slednjega razdeli na več delov in popolnoma programsko loči vse particije. Vam kot naročniku pripada določena količina sistemskih virov, kamor spada prostor na strežniku skupaj z določenim pomnilnikom in procesorjem.

Preberite si še naslednji članek: Digitalni certifikat za našo spletno stran

Vse spletne strani, ki v naslovni vrstici prikazujejo ikono ključavnice, uporabljajo HTTPS oz. je opremljena z različnimi SSL certifikati. To pomeni, da so osebni podatki med prenosom informacij zavarovani, kar zagotavlja zaščito povezave in preverjanje pristnosti velike večine današnjega spletnega prometa. 

Največje prednosti samostojnega zakupa

Največja prednost VPS gostovanja je v tem, da ste popolnoma programsko ločeni od drugih uporabnikov serverja. Na svojem delu lahko svoje sistemske vire izkoristite tako, kot vam najbolje odgovarja. Sami si izberete in naložite operacijski sistem, posamezne aplikacije in podobno. Sami se tudi odločate o prilagajanju in nadgrajevanju virtualnega strežnika.

Dodatne storitve

Veliko različnih ponudnikov nudi ob zakupu prostora tudi določene ugodnosti. Za malo dodatnega doplačila vam tako pomagajo tudi pri sami vzpostavitvi, vzdrževanju in nadgrajevanju strežnika. Na ta način vam ni potrebno najeti dodatnega zaposlenega, saj lahko te storitve zaupate kar ponudniku VPS gostovanja. Veliko ponudnikov dandanes uporablja SSD diske, ki so hitrejši in zmogljivejši od svojih predhodnikov.

Cena in količina sistemskih virov

Cena najema strežnika je odvisna od vaših potreb. Ponudniki imajo na voljo različne pakete, med katerimi lahko prosto izbirate. Sami si tako izberete velikost zakupljenega prostora, vrsto in moč pomnilnika ter vrsto diska. Povprečno se cene gibajo med 10 do 60 EUR na mesec, pri čemer različni ponudniki nudijo različne pakete.