Lične zgradbe za lesene vlakce

Lične zgradbe za lesene vlakce

Igrače in otroci

Imate tudi pri vas doma nadebudneža, ki se navdušuje nad vlakci? Vlaki so pri otrocih vedno vzbujali zanimanje, saj gre za prevozna sredstva, ki so hkrati preprosta in tehnično zanimiva. Nič čudnega torej, da so postali hitro priljubljeni tudi vlaki v obliki igrač. Postavljanje tirov, s katerimi lahko oblikujemo progo povsem po svojih željah, lahko traja tudi cel dan, če si damo duška. Vendar ni poraba časa za to nikoli odveč: tudi igra traja dolgo in se je nikoli ne naveličamo.

Leseni vlakci, torej lokomotive in vagoni, potrebujejo za popolno igro poleg tirnic tudi nekatere spremljevalne stavbe, s katerimi lahko otroci še bolj sprostijo svojo domišljijo in se prepustijo svetu fantazije. Katere zgradbe za lesene vlakce pridejo najbolj prav in omogočajo kar največ kreativnosti pri igri?

Originalne zgradbe za lesene vlakce

Nekoč so bili kompleti vlakcev za igro majhni. V njih je bila lokomotiva, dva ali trije vagončki in nekaj tirnic, s katerimi se je oblikovala preprosta proga, običajno v obliki kroga. Danes lahko vlakce kupite v kompletu, ki so mu že priložene tudi zgradbe za lesene vlakce, ali pa te dokupite posamično, tako kot tirnice, vagončke in druge drobne dodatke. To pomeni, da otrokom ni več potrebno izdelovati predorov za vlakce iz škatel za čevlje, postavljati mostov iz lego kock in za garažo za vlake uporabiti očetovega copata. Zgradbe za lesene vlakce nudijo vse, kar si otrok lahko zaželi. Postavite lahko pristanišče, kjer tovorni vlak prevzame svoj tovor, na voljo so vam različni tipi mostov, vse od dvižnih do visečih, obračališča za vagone, garaže, hišice in hiške za podeželje ali mesto, dodate lahko cesto in poskrbite za varne železniške prehode z zapornicami …
Zgradbe za lesene vlakce so seveda izdelane iz lesa, saj tako najbolj popolno dopolnijo igro tudi v vizualnem smislu.

Lične zgradbe za lesene vlakce

Tematske zgradbe in kompleti

Kje bo vozil vlak in mimo česa bodo sopihali vagoni, lahko prepustite otrokovi domišljiji, ali pa mu pomagate ustvariti tematska okolja. Vlakci in zgradbe so lahko posvečeni posamezni tematiki, tako lahko izbirate med mestnim vlakom, podeželskim vlakom, vlakom z divjega zahoda, cirkuškim vlakom, celo ljubkim vlakom in zgradbami za deklice, ki so obarvani z nekaj več rožnate barve. Pričnite z osnovnim tematskim kompletom, nato pa dodajajte druge ali dokupujte posamezne zgradbe za lesene vlakce, s katerimi lahko nazadnje ustvarite precej pisan in raznolik svet v malem.