Varno shranjevanje podatkov na zunanje medije

Posel in tehnologija

Pomnilniška kartica je postala nujnost v našem življenju. je vsestranska in enostavna za uporabo. Omogoča nam večkratno popisovanje in brisanje podatkov, hranjenje dokumentacije brez napajanja in enostavno nošenje naokoli. Je odporna, vzdržljiva ter deluje v različnih vremenskih razmerah.

Karakteristike pomnilniške kartice

Pomnilniška kartica je zunanji prenosni medij za shranjevanje različnih digitalnih podatkov. Namenjena je uporabi v pametnih telefonih, fotoaparatih, dlančnikih, prenosnikih, glasbenih predvajalnikih, avtomobilskih radijih, igralnih konzolah in v drugih elektronskih napravah. Različne kartice imajo različno kapaciteto in omogočajo večkratno popisovanje, brisanje in hrambo podatkov. Odlične so tudi zato, ker ne potrebujejo stalnega vira električne energije. Iz tega vidika so najprimernejši pomnilniški predmet na tržišču.

Različne vrste in kvalitete izdelka

Na tržišču obstaja veliko različnih različic izdelka. Zavedati se morate, da niso vsi enake kvalitete. Priporočamo vam nakup kartice pri zaupanja vrednem trgovcu, saj boste le tako preprečili izgubo podatkov. Včasih se poceni pomnilniške kartice hitro uničijo, kar pomeni, da boste kmalu morali kupiti novo. Izberite raje take bolj priznanih znamk, kot so SanDisk, Kingston, Sony in podobno.

Varnostno kopirajte vse podatke

Vse podatke raje preventivno varnostno kopirajte na splet ali na računalnik. Tako se boste izognili morebitnemu trajnemu brisanju pomembnih podatkov. V kolikor ste ponesreči nekaj izbrisali s pomnilniške kartice, je ne uporabljajte še naprej. Kartico raje odnesite na servis, kjer vam bodo strokovnjaki povrnili izgubljene datoteke in slike. Nadaljnja uporaba brez obiska strokovnjakov, lahko izbriše vse sledi o izbrisanih podatkih, kar bo onemogočilo pridobitev podatkov nazaj.

Nasveti za daljšo uporabo

Pomnilniške kartice se ne dotikajte z mastnimi ali mokrimi rokami. Pred prvo uporabo kartico formatirajte, da dosežete stabilno delovanje. Občasno poskrbite za popolno formatiranje enote, saj boste tako odstranili vse viruse in fragmentirane delce na kartici. Poskrbite tudi za varnostno kopiranje podatkov na računalnik ali drugo elektronsko napravo. Kontaktov pomnilniške kartice se ne dotikajte z roko ali ostrimi predmeti, saj jih lahko poškodujete. Izogibajte se tudi uporabi na direktni sončni svetlobi ali blizu izvirov toplote.