Odpravite nered z novo garderobno omaro

Dom in oprema

Se tudi vi spopadate z razmetano sobo? Vas skrbi, da nikoli nimate časa za organizacijo in pospravljanje oblek? Vašo spalnico lahko organizirate v nekaj preprostih korakih. Vse se začne z izbiro popolne garderobne omare. S slednjo boste odpravili nered, ohranili mirne živce in uživali v življenju.

Izbira nove omare

Novo garderobno omaro ni težko izbrati. Upoštevati morate le nekaj smernic. Preučite, koliko prostora lahko največ zasede v sobi. Osredotočite se tudi ali so lahko vrata klasična z odpiranjem navzven, ali morajo biti drsna. Pomembno je, da si poenostavite življenje in ne otežite. To hkrati pomeni, da izberite le takšne garderobne omare, ki so dovolj masivne za vsakodnevno rabo in hkrati tudi dovolj vizualno privlačne. Razmislite tudi, koliko polic in koliko prostora za obešalnike dejansko potrebujete. Na podlagi tega se boste lažje odločili za nakup določenega modela.

Dodatki in škatle za shranjevanje

Majhne malenkosti, kot so nogavice in spodnje perilo, hranite v posebnih škatlah. Tako boste lažje poiskali določen artikel, brez dolgotrajnega brskanja. Kupite posamezne plastične škatle ali škatle iz blaga, brez pokrova. Oblačila bodo tako ves čas v zračnem prostoru in ne bodo postala vlažna ali celo plesniva. Nepredušno zaprte škatle se na dolgi rok žal ne obnesejo.

Triki za polepšanje garderobne omare

Omaro lahko polepšate od zunaj in od znotraj. Na zunanjo stran nalepite posamezne rožice, metulje, zvezdice in podobno. Lahko tudi uporabite čopič in barvo in ustvarite kakšen unikaten vzorec. Notranjost omar boste izjemno popestrili z uporabo ovijalnega papirja za darila in plastično podlogo za predale. Ovijalni papir nalepite na prazne kartonaste škatle in jih s tem polepšajte. Tako boste prihranili veliko denarja, saj ne boste kupovali dragih plastičnih škatel. Plastično prozorno podlogo za predale postavite na dno omare ali na posamezne police. Tako bo površina zaščitena pred prahom. Prozorna podlaga je odlična in enostavna za čiščenje, saj jo očistite pod tekočo vodo.