Kako poteka izolacija strehe?

Dom in oprema

Izolacija strehe oz. sam postopek tega dela res ni ne vem kako zapleten, ampak kaj hitro gre lahko kaj tudi narobe, zato je zelo priporočljivo, da se najame strokovnjak za to opravilo, ki točno ve kaj dela in ki ima tudi že več let izkušenj na tem področju. Zakaj? Odgovor je povsem enostaven, in sicer, če se naredi zgolj majhna napaka, je lahko ta tako ključnega pomena, da se mora izolacija strehe začeti ponovno, kar pomeni vse podreti in začeti od začetka, kar pa je zagotovo dražje, kot če že takoj najamete tistega ki ve kaj počne.

Izolacija strehe – postopek

Meritve

V prvem koraku je potrebno dobro izmeriti prostor kjer se bo izolacija strehe izvajala. Marsikomu se to zdi malo pomemben ali celo nepomemben korak, vendar je od tega koraka odvisen celoten nadaljnji postopek. Že tu se lahko naredi neljuba napaka, ki lahko pomeni podvojitev končnega stroška.

Pti tem delu je nujno nošenje delovnih oblačil. Več o njih si preberite v članku z naslovom Pomen zaščitnih oblačil pri delu.

izolacija strehe

Rezanje

V primeru, da se izolacija strehe dela z vpihovanjem izolacijskega materiala, potem lahko ta korak preskočite, če pa uporabljate izolacijo v roli, potem pa morate pri tem koraku biti ravno tako zelo natančni. V primeru »štukanja« izolacije, kar laiki mnogokrat uporabijo za popravljanje svojih napak, sama izolacija strehe ne bo tako kvalitetna, kot če je vse pravilno razrezano.

Namestitev

  • Vpihovanje

Ta postopek je zagotovo bolj enostaven, saj je treba preprosto slediti navodilom na vrečki in izolacija strehe, bo v večini primerov narejena pravilno, je pa ta postopek dražji. Vseeno pa je potrebno biti zelo natančen pri samem vpihovanju, potrebno je maso vpihati tudi med deske in špirovce.

  • Izolacija v roli

Gre za cenejši postopek, vendar tudi bolj zahteven in pri tem postopku je še veliko bolj pomembna natančnost, kot če se izolacija strehe dela po postopku iz točke a. Tu se veliko hitreje naredi napaka in je veliko bolj pomembno, da vse skupaj dela strokovnjak.