Temnenje stekel z avto senčniki za udobno vožnjo

Avtomobilizem in motorji

Temnenje stekel s senčili za avto povečuje udobje med vožnjo, še posebej v poletnih mesecih z visokimi temperaturami in močnim soncem. Senčniki za avto učinkovito zmanjšujejo vročino v notranjosti avtomobila in tako pomagajo pri ohranjanju prijetne notranje temperature. 

Ko se voznik in potniki usedejo v razgret avto, morajo takoj prižgati klimatsko napravo, da bi se avto vsaj malo ohladil. Če pa so avto okna že zatemnjena, vozniku ni potrebno nastaviti klimatske naprave na največjo moč delovanja. Temnenje stekel s tipskimi senčniki za avto je še posebej pomembno, če na zadnjih sedežih sedijo manjši otroci, ki so občutljivi na vročino ter hišni ljubljenčki v prtljažnem prostoru, ki lahko zaradi visokih temperatur doživijo tudi toplotni udar. 

Estetski in funkcionalen vidik senčil za avtomobile

Ker lahko senčnike za avto namestimo na vsa zadnja bočna okna in zadnje vetrobransko okno, je temnenje stekel tudi bolj učinkovito, saj komplet pokriva in ščiti celoten zadnji del s sedeži in prtljažni prostor. Tako oprema za avto Withcar nudi nakup celotnega kompleta tipskih senčil, ki ustrezajo posameznemu modelu in blagovni znamki avtomobila. 

Ta dodatna oprema za avto, ki uspešno zatemnjuje okna v vozilu, ne potrebuje homologacije. Poleg tega so tipska senčila tudi estetska na pogled in ustvarjajo poseben efekt zatemnjenih avto oken. Od zunaj so senčniki za avto videti, kot da bi bile na oknih posebne folije, ki zatemnjujejo stekla tudi zato, da odvračajo radovedne poglede iz zunanjosti vozila. Te folije pa potrebujejo homologacijo, ki stane kar nekaj denarja. 

Namestitev in vzdrževanje tipskih senčnikov za zatemnitev oken 

Avto senčila za zatemnitev oken je mogoče enostavno namestiti, brez uporabe posebnih orodij, saj jih na robove stekel namestimo le s pritrdilnimi čepki. Pri tem pa senčniki ostanejo na svoji poziciji tudi, ko so okna odprta. Odstranitev te avto opreme je prav tako enostavna, pri čemer opremo enostavno pospravimo, ko je ne potrebujemo. 

Avto senčniki za temnenje stekel so na voljo za nakup v spletni trgovini z avto opremo na naslovu withcar.si, kjer je mogoče naročiti senčila po meri posameznega modela avtomobila. Ob tem pa ponudnik opreme nudi tudi posebna čistila, ki so izdelana na vodni osnovi brez kemikalij in kot taka primerna za vzdrževanje in čiščenje avto senčnikov.