Sredstva za čiščenje avtomobila

Najboljša sredstva za čiščenje avtomobila

Avtomobilizem in motorji

Ohranjanje čistega videza vozila je dolžnost vsakega voznika. Če bodo kabina, sedeži, prtljažnik, armaturna plošča in karoserija čisti, bo izkušnja vožnje veliko bolj udobna. Katera pa so sredstva za čiščenje avtomobila, ki so najbolj kritična? Odgovor se skriva v preprostih in zelo učinkovitih čistilih in pripomočkih, ki jih ni težko uporabljati. Zato se odstranjevanja umazanije lahko loti izkušen in tudi voznik začetnik. Čista zunanjost in notranjost vozila bosta ohranila njegovo vrednost. Obenem pa bo vožnja veliko bolj sproščena, udobna in zabavna, saj nas ne bodo motili prah, kamenčki in vonjave v notranjosti kabine.

Kakovostni sesalec za čiščenje umazanije

Tla vsakega vozila se hitro umažejo. Večino nesnage prinesemo s čevlji. Kamenčki, vlaga, prah in druga umazanija se hitro razširi po prostoru za noge, pri vozniku, sovozniku in potnikih. Zato je ključno sredstvo za čiščenje avtomobila dober ter zanesljiv sesalec. Namenjen je odstranjevanju večjih in manjših delcev na avtomobilski tovarniški preprogi, v koritu prtljažnika, na sedežih in podobno. NI potrebe, da imamo sesalec vedno v vozilu. Lahko ga imamo v garaži in ga po potrebi uporabimo, ko je to nujno.

Sredstva za čiščenje avtomobila
Sesalec kot sredstvo za čiščenje avtomobila

Komplet čistil za osebna vozila

Zadnja leta je mogoče kupiti izredno dovršene komplete za čiščenje vozil po zelo ugodni ceni. Sestavljeni so iz sredstev za čiščenje avtomobila, kot so gobice, šamponi, krtače in podobno. Nekateri so mišljeni za uporabo v določeni sezoni, drugi pa skozi več sezon ali celo leto.

Osnovna sredstva za čiščenje avtomobila

Priporočeno je, da imamo vedno na zalogi komplet čistil, ki jih lahko uporabimo kadarkoli na našem vozilu. Bolj napredni kompleti imajo vključene tudi različne polirne paste in manjše dodatke za bolj celotno oskrbo avtomobila. Osnovni kompleti pa so sestavljeni iz osnovnih čistil, ki popolnoma zadovoljivo odstranijo površinsko umazanijo iz notranjosti in zunanjosti avtomobila.

Krpe iz mikrovlaken za čiščenje prahu

Notranjost kabine osebnega ali tovornega vozila je občutljiva. Z neprimernim čiščenjem je mogoče hitro opraskati plastiko, les in druge materiale. To je še posebej pogosto pri odstranjevanju prahu. Zato se priporoča mikrofiber ali krpica iz mikro vlaken za čiščenje. Omenjen krpice so izredno mehke in brez poškodb odstranijo prah in drugo umazanijo z raznih površin. Z njimi lahko tudi obrišemo zunanjost vozila, če so čiste in se na njihovi površini na nahajajo kamenčki, ostri ostanki raznih materialov ter podobno. Omenjene krpe spadajo pod ključna sredstva za čiščenje avtomobila, saj imajo univerzalno uporabo. Se pa priporoča, da jih po uporabi operemo. V nasprotnem primeru lahko sčasoma poškodujemo avtomobil pri čiščenju, saj se na površini ujamejo ostri ostanki različne umazanije.

Ohranjanje čistoče stekel in gum vozila

Vetrobransko steklo in druga stekla v osebnem vozilu se hitro umažejo. To povzroči, da slabše vidimo na cestišče pred seboj, kar je lahko nevarno. zato je dobra praksa, da imamo vedno pri roki čistilo za avtomobilska stekla. Enako pa velja za gume. Gume so izpostavljene številnim nevarnostim, kot so UV žarki, fizični obrabi in podobno. S kakovostnim sredstvom za čiščenje avtomobila v obliki čistil in premazov za gume zmanjšajo obrabo gum. Tako bodo gume ohranile svojo prožnosti in izgled. Naš jekleni konjiček pa bo izgledal čudovito v vsak dani trenutek.