Ujemite vse pomembne trenutke in podrobnosti na vajini poroki

Nasveti

Fotografije, ki jih bo poročni fotograf posnel na vajini poroki, eden od najbolj pomembnih spominov, ki ju bosta hranila v prihodnjih letih. Zato se na porokah lahko pojavita tudi dva fotografa, da lahko ujameta vse pomembne trenutke in podrobnosti, ki bodo zaznamovali vajin dan. Poleg tega vedno poskušata uporabljati naravno svetlobo in uporabita bliskavico le v primerih, ko je to resnično nujno, kot je med plesom in zabavo.

Vsaka poroka, na kateri je poročni fotograf prisoten, je zanj edinstvena in posebna, saj se udeleži priprav na poroko in ostane z vami do razreza poročne torte. Zagotavlja vam, da bodo v njegovem spominu ostali številni nepozabni trenutki, ki jih bo z veseljem ovekovečil s fotografijami.

Naj vama poročne fotografije vedno pričarajo čudovite spomine na najlepši dan vajinega življenja.

Ko mu par pošlje povpraševanje, najprej pošlje ponudbo preko e-pošte. Če se par odloči za sodelovanje, se z veseljem dobi z njima na kavi, kjer se sproščeno pogovorijo o njunih željah in načrtih za njun poročni dan. S seboj prinese tudi nekaj poročnih fotoknjig, ki lahko služijo kot inspiracija in olajšajo paru izbiro. Po pogovoru paru pusti nekaj dni časa za razmislek, nato pa v primeru potrditve podpišete pogodbo in par plača del končnega zneska. Preostali znesek plačata v roku enega tedna po poroki.

Kaj se dogaja v dneh pred poroko in na sam dan dogodka?

Teden dni pred poroko se par in fotograf slišite preko e-pošte, da se dogovorite o končni časovnici poroke in izmenjate vse pomembne naslove in telefonske številke, ki bi lahko bile uporabne na poročni dan.

Na sam dan poroke se kot fotograf običajno pojavi pri nevesti malo pred začetkom ličenja. V tem času lahko posname fotografije različnih detajlov, ki jih par vnaprej pripravi (vabila, prstani, čevlji, obleka, šopek, nakit). Poleg tega lahko uporabi tudi nekaj rož ali zelenja, da jih postavi v okolico detajlov in tako naredi fotografije bolj živahne in lepe. Sledi fotografiranje ličenja in oblačenja, če pa ostane še kaj časa, pa lahko posname tudi kakšno fotografijo z družicami, družino, in ostalimi. Med tem pa se tudi trudi, da ujame čim več spontanih trenutkov, ki se dogajajo okoli neveste.

Običajno drugi fotograf spremlja ženina nekaj časa pred oblačenjem in dokumentira pripravljene detajle, kot so čevlji, pas, manšetni gumbi, metuljček, ura, naprsni šopek in kravata. V tem času drugi fotograf dokumentira tudi proces oblačenja in drugo dogajanje pri ženinu. Kasneje se oba fotografa pridružita ostalim gostom in dokumentirata celoten potek dneva. Med fotografiranjem se oba trudita, da je vsak od njiju vsaj enkrat prisoten pri nevesti in ženinu. V nadaljevanju poskušata ujeti trenutke, ki se dogajajo med svati, medtem ko eden od njiju usmeri pozornost bolj na nevesto in ženina, medtem ko drugi fotografira ključne trenutke. Med obredom pa se oba fotografa potrudita, da sta čim manj opazna in hkrati posnameta vse pomembne dogodke in trenutke.