Ašvaganda

Zdravje in družina

Potrebujete nekaj za dvig energije, da vas hkrati pomlajuje, ščiti pred stresom, vas sprošča, da pripomore k čustveni stabilnosti, izboljša spomin in nazadnje tudi zmožnost učenja? Lahko bi rekli, da imamo veliko želja, ki bi jih združili v eno samo čudežno tabletko, prah ali v kakšno drugo obliko. Pa vendar ni nemogoče, saj je ašvaganda naravna izbira in pomoč pri izboljšanju vseh zgoraj naštetih težav.

Znebiti se stresa je skoraj nemogoče, saj nas vsakodnevno spremlja povsod. Res pa je, da določene situacije drugače vplivajo na nas oziroma vsak od nas jih spremlja drugače. Nekoga se bo kaj hitro kaj dotaknilo, medtem, ko bo za nekoga drugega povsem ravno. Kakorkoli, stres slabo vpliva na naše življenje, nič nam ni v pomoč v boju proti letom, saj vemo, da za te ni rešitve in, da se bomo slej kot prej postarili. Seveda pa lahko to ublažimo na različne načine. In s tem nam pada energija, smo napeti in o sproščenosti enostavno lahko samo sanjamo. Vidimo, kako ena sama stvar povzroči verižno reakcijo slabih občutkov in čustev in seveda se te želimo čim hitreje in učinkoviteje znebiti. Pa potem seveda nam začne pešati tudi spomin in, če smo se primorani kaj naučiti, nam bo verjetno vse težje stopilo v naše sive celice. Možnosti za izboljšanje vsakdano sicer imamo veliko. Vsak ponudnik vsake »čudežne« stvari nam bo obljubljal to, ni pa nujno, da so seveda tudi vsa resnično učinkovita i zase moramo najti najboljšo možnost.

Ašvaganda je ena od rastiln, ki nam na popolnoma naraven način, brez kakršnekoli kemije in drugih substanc pomaga do boljšega vsakdanjika in nam tako izboljša kakovost življenja. Kar pa je najboljše, pa je seveda to, da nam je že zelo dostopna in jo dobimo v skoraj vseh trgovinah s prehranskimi dopolnili. Tako spletnimi kot fizičnimi trgovinami. Kar pa je tudi zelo dobro in pomembno, da je cenovno zelo ugodna. Torej, možnost je pred nami, moramo jo le izkoristiti.