Impotenca – kako pobegniti iz vrtinca neuspeha

Zdravje in družina

Imam odgovorno službo in lahko rečem, da sem v poslovnem življenju zelo uspešen. Še več, sem eden izmed vodilnih poslovnežev v regiji. Taka odgovornost pa s sabo prinese določene posledice.

Pogosto nimam časa zase in za svoje drage. Imam tudi težave z nespečnostjo, saj preveč razmišljam o novih poslovnih podvigih. To ima svoje posledice, saj sem pogosto utrujen, neprespan in nervozen. Vendar pa so to le manjši problemi. Stres v službi me je privedel do problema, o katerem se mi niti v najbolj groznih morah ni sanjalo.

Največja travma vsakega moškega

Vedno sem vodil normalno življenje. Nikoli se nisem vdajal pregreham kot sta alkohol in kajenje. Moja edina pregreha je služba. Rad delam in zaradi tega danes sem, kar sem – uspešen poslovnež.

Vsak uspeh pa ima svojo ceno. Jaz sem jo plačal in ne bi rad, da še kdo to izkusi. Imam težave s potenco. To je problem, o katerem vsi molčijo. Jaz pa nočem več molčati. Odločil sem se, da razkrijem svoj problem.

Problem s potenco je verjetno največja travma, ki jo moški lahko doživi. To sem občutil na lastni koži.

Na začetku se svojega problema nisem zavedal. Mislil sem, da je zaradi utrujenosti in neprespanosti. Ničesar nisem storil, problem s potenco pa je postajal vse večji. Hitro se je pojavil tudi strah pred seksualno nesposobnostjo in pred novim neuspehom.

Zdelo se mi je, da mi vajeti uhajajo iz rok. Moja žena je na začetku bila zelo razumevajoča, s časom pa je postala nezadovoljna. Mislila je, da me ne privlači več. To pa ni bilo res. Še vedno je mlada in lepa. Komaj mi jo je uspelo prepričati, da problem ni v njej in da je problem veliko večji.

Kako mi je stres uničil spolno življenje?

Nisem hotel prerano sklepati in sem se odločil, da se posvetujem s strokovnjakom. Hotel sem vedeti, kaj se dogaja z mano. Vendar pa mi niso našli nobenega vzroka fizične narave, ni bilo nobenih poškodb.

Po izčrpnem pregledu in dolgem pogovoru, sva prišla do zaključka, da je stres zaradi preveč dela glavni razlog za moje težave s potenco. Nisem mogel verjeti. Misil sem, da v službi uživam. Resnično sem se veselil vsakega delovnega dne in vedno sem razmišljal o novih idejah. Ampak ravno to je privedlo do tega. Zanemaril sem druge sfere mojega življenja.

Strokovnjak me je opozoril, da lahko, če se še naprej izpostavljam takemu stresu, privede do:

  • Kardiovaskularnih težav,
  • Oslabitve imunskega sistema,
  • Depresije.

Odločil sem se, da se spopadem s svojim problemom. Potenca je prevelik problem zame in ne vem, kako bi shajal še s kakšnim dodatnim problemom povzročenim s stresom.

Potenca torej ni problem, s katerim bi se igrali. Odločil sem se, da si od službe odpočijem in si vzamem dopust. Zato svetujem vsem naj ne molčijo o težavah s potenco, saj nikoli ne veste, kaj je vzrok temu in kakšne so lahko posledice.