“Balkanski Nostradamus” Baba Vanga: Prerokinja božanskega razodetja ali sodelovanje z demonom?

Posel in tehnologija

Mnogi ljudje trdno verjamejo v resničnost prerokb Babe Vange, nekateri pa jo imajo celo za svetnico. Prav tako je veliko ljudi, ki jo povezujejo s črno magijo, demoni in uroki. Povezava z demoni je postala še posebej aktualna, ko je njena nečakinja objavila knjigo, v kateri je spregovorila o stvareh iz življenja Babe Vange, ki do takrat niso bile znane širši javnosti.

Ali je Baba Vanga resnično bila na “oni” strani?

Cerkev se je od nje ogradila in ima negativno mnenje o njenem delu oziroma prerokbah. Čeprav ne podpira njenega dela in njenih vizij ne povezuje z božanskimi razodetji, je ne obravnavajo kot nekoga, ki je povezan s črno magijo, in še posebej ne z demoni.

Kult Babe Vange je v zadnjem času postal izredno močan, utrdil pa se je, ko so se začele dogajati stvari, ki jih je napovedala že pred desetletji:

– naravne nesreče

– blaginja Kitajske

– verske vojne …

Njeni podporniki trdijo, da tu naključje ni možno, ker takšnih stvari ni mogoče preprosto predvideti, niti ne zaslutiti. Še posebej zato, ker je za nekatere dogodke uganila tudi točno leto, v katerem se bodo zgodili!

Čigav glas je govoril iz Baba Vange?

Sama definicija črne magije in urokov kaže, da njene vizije nimajo nobene zveze s tem. Takšna magija in uroki predstavljajo negativno obliko energije, ki lahko osebi, na katero so vrženi, povzroči veliko škodo na vseh področjih življenja. To, kar je Baba Vanga govorila, se šteje za prerokbe, ne pa metanje urokov ali kakršne koli magije, celo bele ne.

Njena nečakinja je trdila, da je Baba Vanga včasih postala bleda, da je padla v nezavest, iz njenih ust pa se je slišal glas, ki ni imel nič opraviti z njenim glasom, s katerim je vsak dan komunicirala. Prav tako je trdila, da je v teh situacijah uporabljala besedišče, ki se je bistveno razlikovalo od običajnega besednjaka.

Tisti, ki ne verjamejo v njene vizije, so to pripisali stiku z demoni višjega reda. K temu razmišljanju je prispevala tudi trditev nečakinje, ki v knjigi pravi, da je Baba Vanga sama dejala, da to ni govorila ona, temveč “majhne sile”, in da obstajajo tudi “velike sile”, ki ji črpajo energijo, ko komunicirajo preko nje.

Kakšna “sila” je napovedala to, kar se danes dogaja?

Ne glede na to, kakšen mnenje imate o vizijah in njihovih uresničitvah, nekatere stvari ni mogoče ignorirati. Koliko ljudi je s takšno natančnostjo uganilo naravne nesreče, ki so leta 2018 prizadele Evropo? S kolikšno natančnostjo je še kdo napovedal dogodek, kot je Baba Vanga napovedala požare v Grčiji?

Morda res ni bila svetnica, kot so jo prikazali v filmu, posvečenem njenemu življenju, vendar a obstajajo dokazi, da je sodelovala z demoni? Kdo sploh lahko dokaže, da je imela kakršenkoli stik z onim svetom? Ne glede na to, kaj si mislite o tej ženski, nekaj je sigurno – dogajajo se stvari, o katerih je ona govorila pred desetletji.