električne vretenaste kosilnice

Izbira električne vretenaste kosilnice

Dom in oprema

Če imate v okolici svojega doma zgolj majhno zelenico ali pa precej velik travnik, v vsakem primeru morate pri sebi imeti napravo, s katero boste ob določenem času poskrbeli tudi za košnjo. Na trgu lahko izbirate med številnimi različicami kosilnic, zato je še toliko bolj pomembno, da veste, kaj je značilno za vsako od vrst in katera je najprimernejša za vas.

Med drugim so na voljo tudi električne vretenaste kosilnice, ki se v določenih situacijah lahko izkažejo za daleč najboljšo odločitev. Veste, kakšna naprava je to in kakšna je pravzaprav splošna razlika med vretenasto in rotacijsko kosilnico?

Razlika med rotacijsko in vretenasto kosilnico

Kosilnice za vrt ali travnik ne morete izbirati kar na pamet. Pomembno je, da veste, katere vrste kosilnic so na voljo in katera je torej najprimernejša za vas. Pogosto pride prav tudi to, da veste, kakšna je pravzaprav razlika med rotacijskimi in vretenastimi kosilnicami.

Oglejte si predstavitveni video električne vretenaste kosilnice znamke Swardman

Z noži električne vretenaste kosilnice travno bilko lahko odrežete s škarjami, rez pa je pri tem zelo gladek pa tudi izjemno čvrst. Trava je posledično bistveno lepšega izgleda, bolj zelena pa tudi bolj zdrava. Kljub temu pa vretenaste kosilnice niso primerna izbira za košnjo trave, ki je višja od sedmih centimetrov.

Po drugi strani pa z nožem rotacijske kosilnice travno bilko odbijete, odtrgate. Scefrana bilka seveda praviloma porjavi, je ranljiva in ne nazadnje tudi precej bolj dostopna za najrazličnejše bolezni.

Pomoč pri izbiri vrtne kosilnice

Če vrtno kosilnico izbirate prvič, je še toliko važneje, da vam pri tem pomaga izkušena oseba. To je lahko kar strokovno podkovani in izkušeni prodajalec v specializirani trgovini s tovrstno opremo.

električne vretenaste kosilnice za izredno lepo pokošeno trato
Električne vretenaste kosilnice so lahke, izredno okretne in tihe. Trata je enakomerno pokošena, z lepimi okrasnimi progami.

Najprej mu povejte, kakšna je površina, ki jo želite kositi in kaj si v resnici želite imeti. S pomočjo vaših informacij bo prodajalec lahko najbolje presodil, katera vrtna kosilnica je najprimernejša izbira za vas. Če si želite imeti lepo, zdravo travo, je velika verjetnost, da bo na seznam finalistk dodal tudi električne vretenaste kosilnice.

Cena kosilnice za vrt

Vrtne kosilnice se med seboj ne razlikujejo zgolj po tem, za kakšne površine so namenjene in kakšno travo puščajo za seboj, temveč tudi po ceni.

Za bolj kakovostne modele boste seveda odšteli več denarja, a na dolgi rok se vam bo to tudi izplačalo – tudi pri samem izgledu travne površine.