Termalni bazeni

Izvrstno počutje po kopanju v termalnem bazenu

Zdravje in družina

Vse več vas je, ki imate v okolici svojega doma postavljen bazen. Uporabljate ga zlasti v toplejšem delu leta, nekateri tudi v hladnejših dnevih. Nikakor pa se tovrstni bazeni ne morejo primerjati z bazeni v toplicah, ki so napolnjeni s prav posebno vodo. To je termalna voda.

Termalni bazeni torej na vas po kopanju v njih puščajo povsem drugačne občutke – veliko prijetnejše kot navadni bazeni v domačem okolju. Čeprav si doma lastite večji ali manjši bazen, so terme še vedno zelo dobrodošla izbira.

Bazeni z zdravilno vodo

Termalni bazeni se pogovorno pogosto imenujejo kar bazeni z zdravilno vodo. To, da je termalna voda zdravilna, je tudi znanstveno dokazano. Če bi vedeli, na kakšen način deluje na vaše telo in duha, bi se verjetno še hitreje odpravili v terme in koristili tamkajšnje bazene.

Termalni bazeni
Termalni bazeni ponujajo popolnoma drugačno izkušnjo kopanja, ki je mnogo prijetnejša od običajnih domačih bazenov, zato so terme vedno odlična izbira

Na voljo je več termalnih bazenov. Nekateri so posebej zasnovani tudi za malčke. Ti se lahko v njih učijo tudi plavanja. A ne glede na vašo izbiro bazena, se boste po kopanju v njem počutili zelo prijetno. Učinek pa ne bo trajal zgolj en dan, temveč več.

Je termalna voda namenjena zgolj kopanju?

Redni gostje toplic vam bodo znali povedati, da termalni bazeni niso edina atrakcija. V termah so vam na voljo še druge številne storitve in aktivnosti. Termalna voda pa seveda ni znana samo po tem, da se v njej lahko namaka in zdravi.

Terme Laško – Termalni Center Thermana Park z bazeni, whirlpooli in tobogani

Omenjena zdravilna voda je namenjena tudi pitju. Ponudniki paketov v termah vam bodo na primer za dobrodošlico pripravili vsaj kozarec termalne vode. Če boste želeli, pa si jo boste nekaj lahko kupili tudi za domov.

Osnovna dejstva o termalni vodi

A še preden se odpravite v terme, je morda pametno, da si o termalni vodi preberete vsaj osnovna dejstva oziroma informacije. To vas bo še bolj spodbudilo k temu, da se boste v izbranem termalnem bazenu namakali še dlje časa, kot ste si zamislili.

Ugotovili boste, da termalna voda nima zgolj mehanskih učinkov, temveč tudi druge, na primer kemijske. Obenem boste spoznali še, katere sestavine so vključene v njej in zakaj je vsaka sestavina tako zelo pomembna.