Arganovo olje pomlajuje in zdravi

Zdravje in družina

Arganovo olje je v današnjem času prisotno skoraj na vseh policah naših domov, saj je tovrstno olje že zelo dolgo časa poznano kot izjemno učinkovito v naši vsakodnevni prehrani ter tudi v tradicionalnem zdravilstvu, saj uravnava holesterol, pozitivno vpliva na naša jetra in našo prebavo, izboljšuje naše možganske zmogljivosti ter zdravi številne novodobne kožne bolezni, npr. luskavico, razne akceme ter tudi akne.

Iz česa pa arganovo olje pridobivamo?
Arganovo olje se pridobiva iz plodov tako imenovanega drevesa Argania spinosa, ki raste v predelih Maroka. Tam ga poimenujejo drevo življenja in v nadaljevanju vam bo zagotovo jasno, zakaj tako poimenovanje.

Arganovo olje je izjemno cenjeno tudi v kozmetiki, predvsem ga še posebej cenijo ženske, saj zelo blagodejno vpliva na kožo, kajti jo pomlajuje, ohranja lepo, obenem pa gladi gubice, poskrbi pa tudi za naše lasišče ter nohte.

Arganovo olje lahko pred spanjem uporabimo za masažo naših obraznih predelov, še posebej če je naša koža pogosto suha, lahko pa seveda tudi zjutraj ali čez dan.

Če je naše lasišče suho in brez kakršnega koli leska, potem lahko nanj nanesemo arganovo olje. Na lasišču ga pustimo delovati najmanj pol ure, nato pa ga speremo s primernim šamponom.

Ker so naši nohti pogosto lomljivi in ne vemo, kako bi se te lomljivosti znebili, lahko prav tako uporabimo tovrstno olje. Vanj pomočimo nohte in jih tako namakamo vsaj četrt ure. Priporoča se, da poleg uporabite tudi naravni limonin sok, in sicer v razmerju 1:1.

Arganovo olje lahko uporabimo tudi pri kopanju ali prhanju ali celo pri razpokah, ki jih imamo na naših petah.

Skratka, arganovo olje je zelo uporabna vrsta olja, ki se danes lahko dobi že vsepovsod.

Arganovo olje ponujajo tudi številne spletne trgovine. Spletna trgovina Puranatura,si arganovo olje ponuja po dostopni ceni. Namesto, da to univerzalno olje iščete po navadnih trgovinah, ga lahko enostavno in preprosto naročite kar preko spleta in tako prihranite denar, čas in še kaj.