Kaj vse omogoča suhomontažna gradnja?

Dom in oprema

Suhomontažna dela so sijajna izbira za mnoge gradbene posege. Ni nujno, da se takšnega načina gradnje poslužujemo zaradi katere izmed dobro znanih in opaznih prednosti. Čisto možno je, da prepriča že sama funkcionalnost končnih izdelkov, ki jih je možno izdelati na ta način. Suhomontažna gradnja omogoča še mnogo več, kot bi se morda zdelo na prvi pogled.

Zidano pohištvo

Če govorimo o pohištvu, navadno pomislimo na lesene in druge izdelke, s katerimi opremimo stanovanjske prostore. A prav tako je lahko pohištvo tudi zidano, kar prinaša nekatere odločilne prednosti. Najbolje je, da zidano pohištvo predvidimo in načrtujemo že pri izgradnji prostorov, je pa možno večino elementov vgraditi tudi naknadno.

Suhomontažna gradnja omogoča izdelavo različnih vrst pohištva. Najbolj se izkaže predvsem pri izdelavi kuhinjskega pohištva, na primer omar, regalov, polic in pultov, a tudi v drugih prostorih si lahko zelo domiselno pomagamo na ta način. Izdelamo lahko različne kose stanovanjske opreme, pa tudi takšne elemente, ki jih v ponudbi klasičnega pohištva morda ne najdemo.

Zidano pohištvo ima različne prednosti. Pogosto je ceneje in enostavneje preprosto vgraditi še kakšen kos pohištva, saj so suhomontažna dela na tem področju zelo učinkovita. Na ta način izdelano pohištvo je trdno in vzdržljivo, za nameček pa tudi povsem v skladu s preostalo opremo in podobo prosotra. Zidano pohištvo je kot nalašč tudi za mokre prostore, na primer kopalnice in kuhinje, kjer nekateri materiali klasičnega pohištva ne pridejo v poštev.

Suhomontažna dela omogočajo tudi izdelavo drugih elementov stanovanjske opreme. Pravzaprav je možno po naročilu izdelati praktično karkoli. Za marsikateri kos pohištva oziroma opreme se uporablja siporeks, ki je nadvse prilagodljiv, pa tudi cenovno ugoden in tako ponuja odlično priložnost za eksperimentiranje in testiranje različnih možnosti. Prav tako se včasih izkaže, da je to edina smiselna rešitev za kakšne specifične potrebe.