magnetni komarniki za okna

Preprost in učinkovit dodatek za odvračanje insektov

Dom in oprema

Poletni meseci s seboj prinesejo odlično priložnost, da pustimo odprta okna v našem domu skozi noč. Tako lahko lažje zaspimo, saj je na voljo svet zrak v spalnici ali v drugi sobi. Resnica pa je, da to tudi omogoči insektom, da se naselijo v našem domu. Še posebej nadležni so komarji, saj nam lahko hitro pokvarijo spanec. Zato predstavljajo najboljšo rešitev magnetni komarniki za okna, ki dovolijo svežemu zraku v naš dom, nadležnim žuželkam pa prepreči, da bi nam kvarile spanec. Ker jih je izredno preprosto namestiti in delujejo zelo učinkovito, so primerni za vsako stanovanje, hišo ali drug objekt. Zato ni razloga, da se jih ne bi poslužili in pripravili naš dom na zračenje brez skrbi.

Kako magnetni komarniki za okna delujejo?

Preprečevanje vstopa insketom v naš dom je ključnega pomena skozi celo leto. V poletnih mesecih pa je v ozračju ogromno komarjev in drugih nezaželenih žuželk, ki nam otežujejo življenje. To še posebej velja v primeru, če imamo skozi dan ali noč odprta okna v našem stanovanju ali hiši. Da preprečimo vstop nezaželenim gostom, potrebujemo magnetne komarnike za okna, ki jih lahko namestimo zelo preprosto. Delujejo tako, da skozi majhne luknjice omogočijo neoviran dostop svežega zraka. Žuželkam pa ne omogočijo dostopa, saj ne morejo preiti skozi majhne odprtine v mreži samega komarnika. 

magnetni komarniki za okna proti komarjem in drugim insektom
V poletnih mesecih pa je ogromno komarjev in drugih nezaželenih žuželk, ki nam otežujejo življenje. Da jim preprečimo vstop, potrebujemo magnetne komarnike za okna, ki omogočijo neoviran dostop svežega zraka, obenem pa onemogočijo vstop nadležnim insektom.

Sestava magnetnih komarnikov za okna je pogosto iz aluminijastega profila, magnetov in mreže. Mogoče jih je namestiti na šotorska vrata, balkone, kuhinjska okna in drugam. Ker pa ima sama naprava zelo dolgo življenjsko dobo, je izredno dobra investicija na kratki in dolgi rok.

Magnetni komarniki za okna in njihove prednosti

Navadne mreže oziroma pregrade proti komarjem so lahko dokaj težavne za namestiti. Ker pa magnetni komarniki za okna uporabljajo silo magnetov, so veliko bolj prijazni za neizkušene in izkušene uporabnike. Namestiti jih je mogoče na vrata ali okvir okna, zato ni potrebe po dodatnih podpornikih. 

Kako preprosto namestiti magnetni komarnik za okna in preprečiti vstop komarjem, si oglejte v videu!

Zaradi preprečevanja komarjem vstopa v dom, so vsi prebivalci veliko bolj varni pred številnimi boleznimi. Obenem pa omenjeni insekti ne bodo povzročili nelagodja, ki so posledica pikov, kot so otekline, srbenje in podobno.

Dimenzije oken in vrat so pomembne

Nadgradnja vsakega doma zahteva od nas, da imamo v mislih različne dimenzije pohištva in drugih delov doma. Pri magnetnih komarnikih za okna pa je enako. Pomembna je sama dimenzija oken in vrat. Zato je močno priporočljivo, da vnaprej izmerimo njihovo širino in višino. Ker se komarnike lahko prilagodi različnim dimenzijam, jih lahko namestimo tudi na okna in vrata, ki so drugačnih dimenzij od samega komarnika. Za bolj sigurno namestitev pa so tudi priloženi žebljički, ki jih lahko uporabimo po želji.

Brez dvoma je magnetni komarnik za okna idealna nadgradnja za vse hiše ob obali, gozdu ali drugih okoljih, kjer je veliko insektov. Zato je priporočljivo, da jih uporabljamo za zaščito zdravja ljudi in zagotavljanje miru pred insekti v stalnih ali začasnih prebivališčih.