Profesionalno reševanje podatkov iz mobitela ob okvari

Internet in tehnologija

Vsi podatki na našem pametnem telefonu so pomembni za nas. Na njem imamo shranjene pomembne telefonske številke, fotografije, dokumente, videoposnetke in besedilna sporočila. V kolikor pride do poškodbe, moramo izvesti reševanje podatkov iz pametnega telefona pri strokovnjaku. Samo tako ne bo prišlo do izgube podatkov ali fotografij.

Postopek reševanja podatkov iz telefona
Postopek reševanja podatkov iz telefona je enostaven in cenovno ugoden.

Postopek reševanja podatkov iz telefona

Postopek reševanja podatkov iz telefona je enostaven in cenovno ugoden. Pametni telefon odnesemo na servis, kjer pustimo svoje osebne podatke in odidemo domov. Serviser priključi mobitel na posebne naprave, s katerimi izvede diagnostiko. Nadalje nas serviser kontaktira in sporoči, kakšen je obseg okvare. Dogovorimo se tudi, , da se okvarjeni del zamenja ali se odločimo, da bomo raje kupili nov telefon. Pri fizičnih okvarah je popravilo lažje izvedljivo, kot pri težavah v programski opremi. Če se dogovorimo za popravilo mobitela, ga bo servis popravil, drugače pa bodo samo izvedli varnostno kopiranje podatkov s telefona na zunanji disk ali USB ključek.

Brezstično poslovanje

Dandanes pa lahko pošljemo telefon na servis za reševanje podatkov iz mobitela kar prek pošte ali kurirja. Telefon pospravimo v oblazinjeno kuverto ali v škatlo ter ga pošljemo na servis, brez, da bi morali tja oditi tudi fizično. Zraven pošiljke priložimo tudi naše kontaktne podatke in morebitno geslo za odklepanje ali pin kodo. Po prevzemu mobitela na servisiranje nam sporočijo, kakšen je obseg okvare in kakšen bi bil strošek popravila. Sporočijo tudi, ali se bo dalo podatke v celoti rešiti ali ne. Plačilo popravila lahko izvedemo prek spletne banke, mobitel pa prejmemo s servisa tudi kar prek pošte ali kurirja.

Preventivno shranjevanje podatkov na zunanji disk

Za shranjevanje najpomembnejše dokumentacije bi bilo dobro, da shranjujemo vse na zunanji prenosni disk. Nanj shranimo fotografije, videoposnetke, pomembno dokumentacijo in druge podatke. Na ta način v primeru fizične okvare mobitela ne izgubimo nobenih ključnih podatkov. Telefon tako enkrat tedensko povežemo na računalnik ter na zunanji trdi disk prenesemo vse pomembne podatke. Dobro je, da najbolj pomembne dokumente shranjujemo vsaj na dveh mestih, tako, da smo vedno prepričani, da ničesar ne moremo izgubiti.

Dodatne storitve na servisu telefonov

Poleg varnostnega kopiranja podatkov, lahko koristimo tudi:

  • Reševanje dokaznega gradiva s forenzičnim pregledom naprave,
  • Prodaja novih naprav,
  • Nova strojna in programska oprema.

Pri forenzičnem pregledu naprave poteka pregled internetne preiskave, sledenje elektronski pošti, sledenje klicev iz mobitela in temeljita preiskava osebnega računalnika.