Najemi strežnik po svoji meri

Internet in tehnologija

Ste morda že kdaj slišali za najem spletnega strežnika, ki ima skoraj enake lastnosti kot običajni fizični strežnik, le da je občutno cenejši in ne zasede nobenega (fizičnega) prostora, temveč le določen virtualni prostor na strežniku, ki je velik točno toliko, kolikor prostora potrebujete? To je super rešitev za vsa manjša ali srednje velika podjetja pa tudi za večje firme, ki ne potrebujejo lastnega fizičnega strežnika! V nadaljevanju si lahko preberete več o takšnih strežnikih pa tudi to, kje jih sploh najeti in ali bi bil takšen najem primeren tudi za vas oziroma za vaše podjetje.

Virtualna rešitev prihodnosti

Najem  strežnika je rešitev, ki vam omogoča uporabo prostora na strežniku ponudnika te storitve, do katerega dostopate kar preko svojega računalnika. Tako za uporabo te storitve ne potrebujete nobenega okornega in velikega fizičnega strežnika, ki je v majhnih podjetjih in pisarnah vedno v napoto, poleg tega pa je treba zanj tudi nenehno skrbeti, paziti, da je nenehno priklopljen na električno omrežje oziroma da zaradi izpada elektrike ne pride tudi do izgube podatkov na strežniku, poleg tega pa je treba tak strežnik tudi vzdrževati. Kup skrbi, skratka.

Vsem tem skrbem in težavam se lahko izognete, če izberete VPS oziroma virtualni strežnik, ki ga lahko upravljate sami tako kot fizični strežnik v vaši lasti, lahko pa upravljanje in skrb za vzdrževanje sistema prepustite tudi ponudniku te storitve. Virtualni strežniki so primerni za vsa podjetja, ki so ‘prerastla’ običajno gostovanje, vendar jim nakup fizičnega strežnika predstavlja preveliko finančno breme oziroma si tega ne želijo iz kakšnih drugih razlogov.

Prednosti virtualnega strežnika

Spletni oziroma virtualni strežnik ima številne prednosti, ki jih dobro poznajo vsi, ki ga že uporabljajo. Prav tako pa bodo njegove prednosti takoj jasne vsem, ki so se kdaj ukvarjali z nakupom običajnega fizičnega strežnika ter razmišljali o vseh dodatnih obveznostih, ki jih nakup takšnega strežnika potegne za seboj. Spletni strežniki so odlična rešitev, saj:
– ne zasedejo nobenega prostora v vašem podjetju,
– vam ni treba skrbeti za vzdrževanje fizičnega strežnika,
– imate lahko na njem točno toliko prostora, kot ga potrebujete,
– so cenejši in vam prihranijo kup skrbi.