stropna svetila

Stropna svetila za različne prostore doma

Dom in oprema

Ko nakupujete stropna svetila, je zlasti pomembno, da se nakupa lotite za vsak prostor posebej. Le na takšen način lahko za vsako sobo najdete dovolj primerno vrsto razsvetljave. Za osvetlitev hodnika se na primer lahko odločite za srednje močno razsvetljavo, ki se lahko dobro kombinira z zanimivo consko razsvetljavo.

Izbira stropnega svetila za dnevno sobo je lahko tudi precej zahtevna naloga. V prvi vrsti se morate zavedati, da samo lestenec v tej sobi ne bo zadostoval. Za dnevno sobo so dobrodošla tako stropna svetila kot tudi samostoječe luči.

Raznolika razsvetljava v dnevnem prostoru

V našem domu je dnevni prostor zagotovo eden od najpomembnejših. Ravno zato je še toliko pomembneje, da si pri izbiri svetil za takšno sobo vzamemo dovolj časa. V tem delu doma v poštev torej ne pridejo samo stropne luči, temveč tudi samostoječe in še druge vrste. V prav nobenem drugem prostoru namreč ne počnemo toliko različnih stvari kot ravno v dnevni.

stropna svetila za dnevno sobo
Za dnevno sobo so dobrodošla tako stropna svetila kot tudi samostoječe luči.

V dnevni sobi beremo, se igramo, počivamo, praznujemo, družimo, delamo. Posledično je potrebno v njej nadomestiti kar se da raznoliko razsvetljavo. Ta mora pokriti vse potrebe našega vsakdana. Bolj prijetno ozračje lahko ustvarite tudi z izbiro najrazličnejših svetlobnih območij za sprostitev, branje in delo.

Topla in močna svetloba v jedilnici

Stropna svetila sodijo tudi v jedilni prostor. To je prostor, ki je praviloma namenjen samo prehranjevanju. V resnici pa se v jedilnici pogosto tudi družimo, igramo družabne igre, pišemo domače naloge in še bi lahko naštevali.

55+ neverjetnih idej za stropna svetila v jedilnici

Izbira primerne stropne luči v jedilnici je zaradi omenjenega še toliko pomembnejša. Dobro je izbrati stropno luč v obliki nepremične stropne svetilke. Prav tako si lahko omislite lestenec ali visečo luč. Pomembno pa je, da nad jedilno mizo namestite luč, ki oddaja toplo svetlobo in se ne blešči. Pretirana svetla svetloba je namreč lahko zelo moteča, predvsem ob daljšem sedenju.

Stropna razsvetljava v kopalnici

Kakovostna svetloba je prav tako ključnega pomena v vsakem kopalniškem prostoru. V tem delu doma prav tako počenjamo zelo veliko stvari. Poleg umivanja se v kopalnici ličimo, urejamo pričesko, brijemo ter podobno. Za vse omenjeno je seveda med drugim pomemben tudi odličen svetlobni vir.

V kopalnico namestite močno svetilko, ki pa mora biti nekoliko prilagodljiva oziroma vam mora ponuditi možnost zatemnitve.