Uporaba in prednosti promocijskih majic

Ideje za darila

Lastniki majhnih in večjih podjetij in vodje organizacij so v nenehnem iskanju načinov za učinkovito promocijo in trženje svojih izdelkov ali storitev. Pri tem sicer obstaja veliko različnih marketinških strategij, vendar je uporaba promocijskih izdelkov še vedno ena od najboljših trženjskih strategij, saj promocijski izdelki hitro in učinkovito širijo prepoznavnost blagovne znamke podjetja. Med različnimi vrstami promocijskih daril, ki so na voljo, promocijske majice ostajajo med najljubšimi darili za promocijo blagovne znamke. Ne le, da ponujajo visoko promocijsko vrednost, temveč so pri tem tudi praktične.

Če podjetje svojim kupcem, poslovnim partnerjem in zaposlenim podari majčko s svojim napisom, jih bodo zagotovo veliko nosili, saj je to najbolj uporaben kos oblačila. Včasih je bilo najbolj popularno promocijsko darilo v obliki kemičnih svinčnikov in stenskih koledarjev, vendar so sedaj trg promocijskih izdelkov preplavile privlačne majčke.

Prednosti promocijskih majčk za podjetja

Promocijske majice prinašajo podjetju številne prednosti in koristi, ki pomembno vplivajo na razvoj in prepoznavnost blagovne znamke. V nadaljevanju zato opisujemo nekatere izmed ključnih prednosti.

  • Mobilno oglaševanje
  • Predstavitev podjetja na posebnih dogodkih
  • Spodbujanje timskega duha
  • Grajenje blagovne znamke

Majčke tržijo blagovno znamko podjetja

Najpomembnejša prednost promocijskih majčk je v tem, da podjetju pomagajo pri trženju izdelkov ali storitev. Majčke podjetju posredno pomagajo pri oglaševanju in dviganju ozaveščenosti o blagovni znamki. Vsakokrat ko nekdo nosi majčko z napisom podjetja, tedaj se tudi sam spomni na blagovno znamko podjetja. Blagovne znamke pa ne vidi samo oseba, ki majčko nosi, temveč tudi vsi ostali, katere oseba na svoji vsakodnevni poti sreča.

Tudi srajce in ostala promocijska oblačila predstavljajo odličen trženjski potencial, saj jih posamezniki vsakodnevno nosijo in z nošnjo širijo in izpostavljajo ime podjetja in blagovne znamke. Majčke s kratkimi rokavi predstavljajo odlično premično oglaševanje, saj z njimi podjetje doseže široko občinstvo, predvsem tudi tiste potencialne kupce, ki jih druge marketinške strategije niso zmogle doseči.

Promocijske majčke predstavljajo podjetje na poslovnih dogodkih

Če je podjetje v svoji marketinški strategiji dovolj ustvarjalno, tedaj lahko promocijske majčke uporabi tudi na posebnih dogodkih in fundacijah. Če je podjetje eden izmed vodilnih organizatorjev dogodka, tedaj lahko majčke s svojim napisom ponudi in deli ob vstopnem mestu ali pa jih med nagradnim žrebanjem uporabi kot del nagrad.

Navkljub temu, da podjetje želi svoje majčke na posebnih dogodkih uporabiti in razdeliti med ljudi, je pri tem pomembno upoštevati, da je za posebne priložnosti potrebno izbrati drugačen stil majčk, zato da bodo videti bolj slavnostno. Pri tem lahko podjetje uporabi črne majčke s kratkimi rokavi in srebrnimi napisom ali logotipom podjetja. Lahko pa so promocijske majčke izdelane posebej za ta dogodek in so zato tudi napisi na njih drugačni.

Promocijske majčke spodbujajo timskega duha med zaposlenimi

Promocijske majčke lahko podjetje podari ali proda svojim strankam in drugim odjemalcem, lahko pa jih podari tudi svojim zaposlenim. Promocijske majčke bodo med zaposlene vnesle višjo stopnjo timskega duha, pri čemer bodo krepile tudi dobro klimo znotraj podjetja. Podjetja velikokrat svojim novo zaposlenim dajejo uniforme in majice z logotipom podjetja, z namenom, da bi se novo zaposleni počutili kot zaželeni del preostale ekipe zaposlenih.

Zaposleni lahko na sponzoriranih dogodkih nosijo promocijske majčke in pri tem bodo videti kot sanjska ekipa. Tako bo tudi podjetje videti bolj profesionalno, pri čemer bo pridobilo zaupanje strank in ostalih obiskovalcev na dogodku. Posebni napisi na majčkah zaposlenih bodo na sponzoriranih dogodkih tudi bolj izstopali, izstopalo pa bo tudi podjetje, saj si ga bodo obiskovalci vtisnili v spomin.

Vedno gradite blagovno znamko in dobro podobo podjetja

Promocijske majčke posredujejo svetu sporočila o podjetju in blagovni znamki podjetja. Podjetja na majčke natisnejo takšna sporočila, da bodo le-ta imela za njihove odjemalce določen pomen. Pri tem je vse odvisno od tega, kakšna sporočila o svoji blagovni znamki želi podjetje ponesti v svet.
Podjetje je tisto, ki nadzoruje vsebino promocijskih sporočil, pri čemer gre lahko za uporabo logotipov, slik, pozivov k sodelovanju ali krajše slogane.

Sporočila morajo biti pri tem dovolj profesionalna in privlačna, da bodo naredila dober vtis. Promocijske majice si lahko ogledamo in kupimo v spletni trgovini www.habeco.si, kjer ponujajo profesionalen tisk napisov in logotipov, ugodno ponudbo na nakup večjih količin, kakovostne materiale majčk in predvsem prilagodljivost željam in potrebam podjetja.