Zakaj je dobro registrirati HR domeno

Internet in tehnologija

Domena je pomembna iz več razlogov. Če smo začetniki v podjetniških vodah, je pomembno, da se spoznamo tudi s pomenom slovenskih in tujih domen. Domena temelji na spletnem gostovanju. Vsaka spletna stran, ki je uporabnikom na voljo na internetu, mora biti postavljena na strežniku, ki je neprestano povezan z internetom. Kar omogoča, da je stran vedno na voljo za uporabnike. 

Domena pa je naslov ali URL vrstica, ki uporabnikom omogoča iskanje spletne strani. Torej lahko z drugimi besedami rečemo, da je domena spletno ime določene strani in tudi zadnji del, ki se nahaja za piko. Če želimo imeti uspešno podjetje, ki posluje na spletu, pa je priporočljivo poleg slovenske domene registrirati tudi kakšno tujo domeno, kot je na primer HR domena

Prednosti registracije HR domene

Kot smo lahko že razumeli, je HR domena nacionalna domena republike Hrvaške. To domeno lahko registrirajo fizične in pravne osebe, ki živijo v evropski uniji in imajo pripadajočo DDV številko. Seveda moramo za registracijo HR domene plačati vnaprej določen znesek, ki pa je v primeru Hrvaške precej drag. 

Da bo neka HR domena naša, bomo morali plačati kar 100 evrov. Ker je to za večino oseb zelo drago, se je oblikovala tudi nadomestna HR domena, ki ima pred končnico HR, dodano še oznako COM. Za slednjo pa boste plačali le 10 evrov. 

Cenejša ali dražja HR domena?

Seveda se nam takoj ko izvemo omenjeni podatek, postavi vprašanje, zakaj bi trošili veliko denarja, če lahko svojo HR domeno registrirate za precej manj denarja. Vendar pa moramo vedeti, da prinaša registracija dražje HR domene marsikatero prednost. 

Na prvem mestu moramo izpostaviti zaupanje hrvaških obiskovalcev naše spletne strani. Stran, kjer je uporabljena HR domena, bo bolj obiskana in nam bo prinesla veliko več kupcev. Kar pa nam bo posledično ustvarilo veliko več dobička. 

Dražja HR domena nam bo prinesla možnost, da se bomo uvrstili veliko bolj visoko med danimi rezultati na Googlu. Uvrščenost na Googlu pa je izredno pomembna za nas nakup. Zadnja prednost pa je gotovo ta, da obstaja veliko več možnosti da je določena HR domena še prosta in da jo lahko uporabimo za svoje namene.