Angleščina za otroke – kako sprejeti najboljšo odločitev za vaše najmlajše

Igrače in otroci

Preden se odločite, ali je vaš otrok pripravljen za učenje angleščine, si je treba najprej postaviti prava vprašanja. Razumeti je treba pomen učenja angleščine za otroke, česar večina staršev, ki se odločijo za ta korak, ne pozna v celoti. Angleščina je zelo pomembna za otroke in za njihov razvoj, prav tako pa je pomembna tudi v procesu socializacije, odvisno od tega seveda, kje živite.

Najpomembnejša vprašanja, ki bi si jih moral postaviti vsak starš preden se odloči, kdaj bo njegov otrok pričel z učenjem angleščine, so:

  1. Kdaj je pravi trenutek za začetek učenja angleščine?

  2. Kaj mora vključevati metoda učenja angleškega jezika?

  3. Zakaj se je angleščino potrebno učiti od malih nog?

Kdaj je pravi čas, da se otroci pričnejo učiti angleščino?

To je najpomembnejše vprašanje, ki si ga lahko postavite, ko se odločate, ali je vaš otrok pripravljen na učenje angleščine.

Vendar pa na to vprašanje ne morete dobiti univerzalnega odgovora. Otroci se ne razvijajo enako in ne kažejo enakih interesov. Ta odločitev je večinoma odvisna od staršev. Starši so tisti, ki morajo opaziti, kdaj otrok začne osvajati najpreprostejše besede. To je prvi znak, ki nakazuje, da je otrok pripravljen na učenje angleščine.

Otrok lahko tudi sam izrazi željo po učenju angleščine in staršem tako olajša odločitev. Toda na splošno ta odločitev ne more negativno vplivati na vašega otroka, lahko pa mu pomaga pri razvoju.

Kaj mora vključevati metoda učenja angleškega jezika za otroke?

Za otroke je zelo pomembno, da pridobijo prvo znanje, ki je povezano z okoljem in stvarmi, ki jih najpogosteje vidijo, uporabljajo, in ki jih obkrožajo, torej, da povezujejo predmete, stvari iz okolja s pojmi v angleškem jeziku.

Takšno osvojeno znanje je enostavno nadgraditi z naslednjo stopnjo znanja, saj imajo ti otroci že pridobljeno navado pridobivanja znanja iz angleškega jezika za otroke.

Vaš otrok lahko to znanje pridobi s pomočjo knjige Pingulingo, ki je zasnovana tako, da je učenje angleščina za otroke enostavno in zabavno.

Prav tako je pomembno, da se vprašate, kaj vi pričakujete od te metode, torej, kaj bi si želeli, da bi se vaš otrok naučil v starosti, za katero ste se odločili, da je primerna za začetek učenja angleškega jezika.

Zakaj se je angleški jezik potrebno začeti učiti že od malih nog?

Vsi se zavedamo, da je angleščina dominanten jezik, ki prevladuje v mednarodnem komuniciranju, zato je znanje angleščine zelo pomembno tako za individualni kot tudi za poslovni razvoj.

S tem, ko se bodo vaši otroci zgodaj začeli učiti angleščino, se bo krepilo tudi njihovo samozaupanje v komunikacijo.

Vlaganje v angleščino v zgodnjih letih je nekaj, kar bi moralo postati osnova za nadaljnje učenje in izpopolnjevanje v osnovni in srednji šoli ter seveda med študijem.

Zaradi vsega tega je izredno pomembno, da se s temi vprašanji pravočasno soočite. Ne odločite se prej, dokler popolnoma ne preučite, kako pomembna je angleščina za otroke.