Digitalni klavir Yamaha P-45 posnema akustični klavir

Dom in oprema

Tipke in občutek igranja

Mislim, da je moja najljubša stvar pri modelu P-45 klaviatura »Graded Hammer Standard«. Zaradi te funkcije je podoben pravemu klavirju.

Tipke postanejo težje, ko se pomikate po zvokovnem območju klavirja. Če iščete digitalni klavir, ki daje občutek prave stvari, je to najbolj cenovno ugodna možnost. Ta občutek dajo prava majhna kladivca, ki se nahajajo v klavirju.

Mnogi drugi modeli v tem cenovnem razredu uporabljajo samo vzmeti. P45 je Yamahin najcenejši model, ki ponuja kladivca.

Ne le, da je občutljivost na dotik odlična, ampak je tudi popolnoma nastavljiva. Če se na klaviaturi želite samo učiti, izklopite kladivca, tako da se lahko osredotočite samo na naslednjo noto.

Obstajajo štiri različne stopnje. Ta funkcija mi je všeč za začetnike, ker jim je zabavno, da se učijo, ne da bi bilo preveč fizično naporno. Povečevanje teže tipk med igranjem vam omogoča brezhiben prehod v igranje pravega klavirja.

Dobro je vedeti:

Občutljivost tipk prav tako nadzoruje hitrost, ki nadzoruje dve stvari; glasnost in barvo tona. Če igrate močneje, boste zabeležili glasnejšo noto. Mehkejše igranje ima nasprotni učinek.

To je samo še en način, kako P-45 posnema akustični klavir.

Občutljivosti na dotik:

  • Soft – hitrost je odvisna od dotika, vendar ne preveč.
  • Medium – Bližje klavirju, vendar z malo manevrskega prostora.
  • Default – To je najbližji način pravemu klavirju, ki je v dobrem stanju.
  • Hard – odličen način treniranja za napredne glasbenike, ki želijo dodaten izziv.
  • Off – Glasnost in hitrost ostaneta nespremenjene ne glede na to, kako močno pritisnete tipke. Priporočljivo je, da uporabite zvok orgel.