Gumijasti tepih za avto je najprimernejši za zaščito pred umazanijo

Avtomobilizem in motorji

Tepihe v avtomobilu potrebujete za zaščito pred najrazličnejšimi nevšečnostmi, kot so denimo voda, blato, listje. Najlažji način, da se temu učinkovito izognete je zagotovo gumijast tepih za avto.

Seveda so avto tepihi lahko izdelani še iz drugih materialov, kot je na primer tekstil. Kljub temu pa so za primerno zaščito daleč najboljša izbira preproge iz gume. Takšni avto dodatki namreč omogočajo zelo preprosto čiščenje, ker so vodoodporni in nedrseči. To med drugim pomeni tudi to, da se med vožnjo ne premikajo.

Gumijasti avto tepihi so odlična izbira za zaščito notranjosti vašega avtomobila pred umazanijo, vlago in obrabo.

Originalni tepihi za avto iz gume

Največ prednosti ima zagotovo originalen gumijast tepih za avto. Zagotavlja lahko popolno prileganje, preprosto vzdrževanje in kakovosten material.

Originalni gumijasti avto tepihi se dobijo proizvajalcih vozil, zato vemo, da se bodo povsem prilegali. Takšni avto pripomočki so namreč načrtovani in oblikovani skupaj z avtom že od samega začetka. Če se tepih ne bi povsem prilegal, kot je to pogosto v primeru neoriginalnih preprog za avte, vas bi verjetno med vožnjo oviral z nenehnim premikanjem.

Tepihi iz gume s protizdrsnim slojem

Za originalni gumijast tepih za avto je značilno, da ima tudi poseben protizdrsni sloj. Ta tepihu onemogoča, da bi se med vožnjo premikal. Posledično so takšne avto preproge dobrodošla izbira za vse voznike, ki jih avtotepihi med vožnjo ovirajo oziroma motijo.

Originalni gumijasti avto tepihi imajo napredno tehnologijo. To pomeni tudi, da se ne zvijajo in ne gubajo. To jim zagotavlja poseben utrjeni rob avto tepiha, ki je nekoliko dvignjen. Poskrbljeno je torej še za dodatno zaščito. Ne nazadnje originalna preproga iz gume za avto omogoča še popolno odpornost na vodo in druge vrste tekočin.

Čiščenje avto preprog iz gume

Avtomobilski gumijasti tepihi so tudi najboljša izbira, kar se tiče samega čiščenja. Dovolj je samo, če jih obrišete in v trenutku izgledajo kot povsem novi. V primeru da se na njih nabere nekaj več umazanije, pa jih preprosto lahko samo splaknete, ter uporabite sredstva za čiščenje avtomobila, ki so namenjena gumijastim tepihom. So namreč vodoodporni. Očistite jih s krpo ali pa s krtačo. Ker se zelo hitro sušijo, z njimi res ne bo veliko dela.

Kljub omenjenemu pa bodite vseeno previdni pri sušenju. Nikakor jih ne sušite neposredno na sončni svetlobi dlje časa, ker lahko pride do razpok na gumi. Ko je gumijast tepih za avto posušen, ga lahko takoj namestite nazaj v avto.