Lesene igrače prinašajo dolge ure veselega igranja

Igrače in otroci

Ste že pozabili na najljubše lesene kocke iz svojega otroštva? Ali pa se morda z njimi še vedno zabavajo vaši otroci ali morda celo vnuki? Dejstvo je, da so že včasih vedeli, da je les lahko oblikovati in da so lahko igrače iz lesa kvalitetne in trajne.

Lesene igrače pa se lahko tudi lepo pobarva, se jih naredi pisane in zanimive in otrokom s tem še veliko ljubše. Če mislite, da je plastika absolutna zmagovalka, ker so v neki danski delavnici naredili slovite kocke, se motite. Tudi izdelki iz lesa so izjemno prodajani, pa še glavna prednost je ta, da ni nobenih skritih receptov, tako da so lahko tudi konkurenčna podjetja enakovredna v svojem poslu in s tem trgu ponudijo veliko več, kot bi jim lahko eno samo podjetje.

 

Trajnost in ekološka ozaveščenost

Lesene igrače so zares trajne, kajti les, še posebej dobro oblikovan in kvalitetno pobarvan, se zlepa ne obrabi. Seveda otroci ne smejo z njimi grdo ravnati, ampak tako je pač z vsako stvarjo, ki se bo eventuelno razbila oziroma poškodovala ob grobih udarcih. Barvni premazi in laki so v določeni dobi pomenili prej težavo, kot prednost, a dandanes je že kar nekaj podjetij, ki imajo ekološke barve in so ponosni na certifikate, ki jih lahko pokažejo celemu svetu in ki potrjujejo, da so se v bitki med nizko ceno in visoko kvaliteto odločili, da se postavijo na stran kvalitete. Lesene igrače so torej spet postale pravi hit.

Leseni vlakci in kocke so na prvem mestu

Lesene kocke so bile dolgo časa glavno gonilo lesenih igrač, sem pa tja tudi kak inštrument iz lesa ali kaka druga igrača, ki je uporabljala tudi kombinacijo s kovinami. Leseni vlakci so prinesli novo dimenzijo igranja. Za začetek je mogoče sestaviti dolge proge, ki se lahko zavijajo in ravnajo celo po več prostorih vašega stanovanja. Leseni vlakci se lahko kombinirajo med seboj z drugimi, saj vsi vozijo po povsem enakih lesenih progah. To pomeni, da lahko kupite izdelke podjetja Brio, Bigjigs, Janod ali pa preprostejše modele v večjih trgovinah in vse se bo lepo zložilo skupaj.
Tako lahko sestavite cela lesena mesta, z mostovi, viadukti, tuneli, križišči in kupom mehanizacije. Na voljo so dodatki, kot so železniške postaje, nakladalne rampe, žerjavi in pravi rudniki. Vse to bo otrokom prineslo ure zabave, vi pa se boste lahko igrali z njim in se vsaj v spominih vračali nazaj v otroštvo.