Plinski žar Weber Spirit II E-310 ima temperaturno sondo iGrill3

Dom in oprema

Plinski žar Spirit II ima nekakšno posebnost, ki se imenuje “tirnica za aromo”. Uporabniški priročnik pojasnjuje, da so te palice “nagnjene ravno prav za ulov kapljic, ki nastajajo med peko, ter dodajajo ta mamljiv okus, ki ga vsi poznamo in imamo radi pri naši hrani.” Prav tako naj bi pomagale preusmeriti kapljice stran od gorilnikov proti “sistemu za maščobo”. O tem bom več povedal spodaj, vendar nisem prepričan, da so tirnice za aromo storile karkoli, kar bi pomagalo pri pečenju na žaru – ali da bi preprečile vžig maščobe.

Ta model je združljiv z Weberjevo temperaturno sondo iGrill 3. Ker iGrill 3 stane dodatnih sto dolarjev in je neobvezen, ga nisem testiral z Spirit II. Lahko ga priključite na žar in preverite temperaturo hrane direktno s telefona. Drugi žari, ki smo jih preizkusili, ne ponujajo nobene pametne opreme. To naredi Weber nekaj posebnega.

Spirit II je podoben žaru Weber Genesis II E-310, ki stane 850 dolarjev. Genesis II ima nekoliko večji prostor za kuhanje, štiri kolesa (v primerjavi z dvemi pri modelu Spirit II) in 37.500 BTU skupne kuhalne moči (v primerjavi z 30.000 BTU pri žaru Spirit II), vendar sta žara primerljiva z vidika zmogljivosti, dizajna, značilnosti in splošne enostavnosti uporaba.

Na srečo ga je bilo enostavno namestiti. Z 51 kg je eden najlažjih žarov, ki smo jih testirali. Kljub temu je sestavljanje bilo lažje s pomočjo pomočnika. Moj kolega Molly Price in jaz sva za sestavljanje žara potrebovala nekaj več kot eno uro.

Meso

Zdaj pa pridemo do dobrih stvari. Za testiranje žara sem pekel rebra na majhnem ognju, cele piščance na srednji indirektni temperaturi in veliko burgerjev na visoki. Izbrali smo rebra, kokoši in burgerje, da bi videli, kako se žar spopade z različnimi temperaturami.