Polnjenje klime je pomembno!

Dom in oprema

Vroče poletje brez klime? Ne, hvala! Ustrezno in pravočasno poskrbite za vašo klimatsko napravo, da se izognete omenjeni težavi.

Polnjenje klime je izjemno pomembno iz več vidikov, saj se ob tem opravi tudi servis in temeljito čiščenje le te, kar pa omogoča pravilno in učinkovito delovanje naprave. Vsi se zavedamo pomembnosti klimatske naprave, še posebno v poletnih mesecih, ko naše pregrete bivalne prostore prijetno ohladi. Zaželena pa je tudi v zimskem času, ko nam pomaga dodatno ogreti prostor.

Njena vsakodnevna uporaba povzroča obrabe, nabiranje škodljivih mikroorganizmov v filtrih, zaradi česar se sčasoma pojavi neprijeten vonj. Vendar pa posledice nerednega vzdrževanja in polnjenja niso zgolj zdravju škodljivi dejavniki. Klimatska naprava, ki ni vzdrževana bo porabljala več električne energije, njena učinkovitost hlajenja ali segrevanja pa bo zmanjšana. Vzrok za nastanek tega je navadno pomanjkanje hladilnega plina. Komu lahko prepustite tovrstne zadeve? Samo izkušenim osebam! Danes polnjenje klime (https://gastro-tn.si/servis) ponujajo že skoraj vsi serviserji oziroma pooblaščeni prodajalci klimatskih naprav, katerih pa je na trgu malo morje.

Kaj se uporablja za polnjenje klime?

Na splošno velja zmotno prepričanje o tem, da klima v prostor dovaja hladen zrak. Pravzaprav je nam laikom ta stvar pravzaprav logična, se strinjate? Vendar ni vse tako črno belo, kot se morda zdi. Klima deluje po principu črpanja toplote iz prostora, pri čemer izkorišča učinke izhlapevanja. Pri tem izčrpavanju, sistem uporablja hladilno sredstvo. Slednje deluje tako, da absorbira toploto z izhlapevanjem pri nizki temperaturi in tlaku, pri višji temperaturi in tlaku pa pridobljeno toploto odstrani s kondenzacijo.

Polnjenje klime
Polnjenje klime je izjemno pomembno iz več vidikov

Klimatski sistem je zapleten, zato je potrebno vzdrževanje in polnjenje klime prepustiti strokovnjakom. To je storitev, ki jo lahko optimalno opravi le usposobljena strokovna oseba, saj poleg znanja in izkušenj, pri delu potrebuje tudi primerno zaščitno obleko. Serviser navadno pregleda celoten hladilni sistem, klimo očisti, zamenja ali dopolni plin in nenazadnje zamenja tudi olje v hladilnem sistemu.

Preberite naslednji članek: Ustvarimo najboljši izgled jedilnice v našem domu

Vsaka soba v naši hiši ima edinstven namen in funkcijo. Veliko ljudi pravi, da je dnevna soba najpomembnejša iz številnih razlogov, kot so druženje s prijatelji in družino, uživanje v gledanju tekem na velikem televizorju ipd. Velikokrat pa pozabimo na jedilnico, saj je to prostor v naši hiši, kjer uživamo hrano z ljudmi, ki jih imamo najraje.

Včasih se na prvo žogo nekatere stvari zdijo enostavne in ljudje prepogosto razvijemo občutek, da smo jim lahko kos. Žal se pogosto izkaže, da je bila naša presoja napačna. A ko pridemo do tega spoznanja, je navadno nastala škoda ogromna, v nekaterih primerih celo nepopravljiva. Tako, kot s svojim zdravjem ne igrate ruske rulete in zdravstvene težave zaupate strokovnjakom na tem področju – zdravnikom, tako poskrbite tudi za polnjenje klime in le to prepustite strokovnjakom – serviserjem. Konec koncev delovanje klime vpliva tudi na naše zdravje!