Zavod za zaposlovanje

Posel in tehnologija

Uspešno zaključen študij, sedaj pa iskanje ustrezne zaposlitve. Mogoče pa ste imeli smolo in ste ostali brez nje. Sedaj, ko ste nezaposlenih, kaj vam najhitreje pade na misel? Je to zavod za zaposlovanje? Seveda.

Ko se vpišemo v odločen študij, se z namenom izobraževanja in pridobitve določenega poklica, nečesa kar bi še radi dolgo v življenju počeli. Pa vemo, da dandanes žal ni nujno, da bomo tudi takšno zaposlitev dobili in, da bomo morebiti iz primoranosti opravljali popolnoma drugo delo. Pa vendar se bomo vedno trudili najti zaposlitev v svoji stroki.

Nekaj časa smo bili zaposleni v podjetju, delo katerega smo imeli radi, ali ne. Mogoče smo v službo hodili, ker smo pač bili primorani in vemo, da smo odvisno od finančnega prihodka in, da zato moramo biti tudi zaposleni. Ker pa smo ostali brez zaposlitve, pa seveda moramo razmišljati v tej smeri, da to čimprej najdemo.

Zaposlitev bomo iskali na različne načine in sicer največkrat preko znancev, sorodnikov in prijateljev. Vemo, da lahko nekaj dobrih besed, priporočilo ali poznanstvo nekoga pripomore k zaposlitvi. V tem primeru gre za verjetno najenostavnejši način pridobivanja zaposlitve. Mogoče pa se iskanja lotimo tudi na lastno pest in sicer tako, da se odločimo kontaktirati potencialne delodajalce, »prodamo« svoje znanje in sposobnosti. Seveda smo tudi prijavljeni na zavod za zaposlovanje in morebiti pričakujemo tudi njihovo pomoč. Kakorkoli, najbolj pomembno je, da damo vse od sebe in izkoristimo vse priložnosti in možnosti, ki se nam lahko ponudijo kot zaposlitev.

Zavod je ena od možnosti, pravzaprav se zna zgoditi, da nas napotijo na določeno delovno mesto, mogoče imamo kakšne druge bonitete, če smo prijavljeni kot iskalec zaposlitve. Vsekakor pa je dobro, da se vodimo kot nezaposlen tudi na zavodu. Zaposlitev, pa je najbolje, da iščemo tudi sami, spremljamo razna prosta delovna mesta, se zanimamo, ipd. Na voljo imamo kar nekaj načinov iskanja zaposlitve, uporabimo lahko kar vse hkrati.