INŠTRUKCIJE MATEMATIKE ZA GIMNAZIJO

Posel in tehnologija

Dijaki, ki iščete rešitev, ki vam bo prinesla boljše znanje, več samozavesti in posledično boljše ocene, ni iščite naprej. Inštrukcije matematike za gimnazijo vas bodo pripeljale na tisto varno stran.

Matematika, stara dobra matematika. Ko slišimo besedo matematika pomislimo na vse tiste enačbe, formule, funkcije, polinome, odvode in še marsikaj. Nekateri se matematike spominjajo z veseljem, nekateri pa morda z rahlim grenkim priokusom. Kakšen občutek bodo imeli naši otroci ob besedi matematika, pa je odvisno od tega kako bodo predmet doživeli. Stres je pri dijakih velikokrat prisoten, zlasti pri bolj naravoslovnih predmetih, kajti pri takšnih predmetih je potrebno veliko dela, veliko učenja in veliko razmišljanja. Zato ne preseneča, da se kaj hitro zgodi, da učenca slabša ocena doleti. Več o tem tukaj.

Vendar ni potrebno, da ta slaba izkušnja zaznamuje matematiko kot vedo v očeh dijaka. Včasih je potrebno stopiti korak v drugo smer. Negativne izkušnje pri določenih predmetih so velikokrat povezane s stopnjo duševnosti dijaka. Kakšno je njegovo dojemanje predmeta in samega nosilca predmeta, to je učitelja?

 

Kot pomoč so tu velikokrat na voljo inštrukcije. Inštrukcije matematike za gimnazijo so namenjene premagovanju ovir, ovir s katerimi se dijak srečuje v tistem obdobju. Ovire pa ne predstavljajo zgolj slaba ocena, ki je po vsej verjetnosti rezultat odpora zoper izbranega predmeta. Temveč tudi strah, ki zagotavlja neuspeh. Zato je potrebna dodatna pomoč. Inštrukcije matematike za gimnazijo bodo dijakom pomagale do boljšega počutja, do manjšega strahu pred samim predmetom, posledično bodo ocene boljše, višje in tako dijak kot starši, bodo bistveno bolj zadovoljni. Zato inštrukcije niso nekaj, kar je zgolj neko dopolnilno znanje. Morda za ljudi v starejšem obdobju življenja. Za učence in dijake, ki so precej čustvene narave, pa je udeležba inštrukcij precej pomembna. Določenim dijakom tako pomaga udeležba skupinskih inštrukcij. Ker je v skupini , je zavedanje, da dijak ni sam s tovrstnimi težavami, zelo pomembno. Posledično pa ima zelo blagodejen učinek, kar pa pripelje do višjega uspeha.