Spletni dizajn, ki prepriča

Posel in tehnologija

Tisto, kar največ šteje, je prvi vtis, kar velja tudi za spletne strani. Oblikovanje spletnih strani mora biti zato tako, da že na prvi pogled vzbudi zanimanje pri čim več obiskovalcih ter jih čim bolj pritegne že samo z videzom in hipnim vtisom, predvsem pa prepriča, da se odločijo ostati na spletni strani in si še bolj podrobno ogledati njeno vsebino. Za to lahko poskrbijo izbrane fotografije, navdihujoče ilustracije, zanimiva barvna shema in drugi detajli, ki ločijo slab spletni dizajn od dobrega. Oblikovanje je zato zelo pomembno, predvsem pa je pomembno to, da je spletna stran videti sodobno in moderno ter obiskovalcem všečno.

Zastarelo oblikovanje odbija stranke

Oblikovanje spletnih strani je zelo pomembno, saj lahko z dobrim dizajnom poskrbite, da bo vaša spletna stran postala bolj priljubljena in jo bodo obiskovalci raje obiskovali. Spletna stran, ki je že na prvi pogled videti zastarelo, ne vzbuja zaupanja in ne naredi dobrega vtisa na obiskovalce, ampak jih lahko celo odbije od nadaljnjega pregledovanja vsebine in brskanja po njej. Tega si gotovo ne želite, zato se vam splača investirati v prvovrsten in sodoben dizajn, ki ga je treba na vsake nekaj let obnoviti oziroma posodobiti.

Trendi na področju oblikovanja oziroma dizajniranja spletnih strani gredo namreč zelo hitro naprej. Danes mora biti tako prav vsaka spletna stran imeti:

  1. Minimalistično zasnovo in premišljene barve
  1. Responsive dizajn za možnost ogleda na različnih napravah
  1. Velike in kakovostne fotografije
  1. Slider s fotografijami ali oglasi
  1. Uporabnikom prijazno in enostavno
  1. Premišljena in po možnosti unikatna tipografija
  1. Video in drugi dodatni elementi, ki jih omogoča sodobna tehnologija

Če že imate spletno stran in če vaša obstoječa spletna stran kakšnega od teh zgoraj naštetih oblikovnih elementov nima, je vsekakor čas za prenovo oblikovanja oziroma za njen re-dizajn!

Oblika je enako pomembna kot vsebina

Čeprav vsi vemo, da je vsebina zelo pomembna, pa je oblika tista, ki lahko pomaga izpostaviti vsebino in jo narediti vidno. To je še ena od lastnosti sodobnega oblikovanja oziroma sodobnega dizajniranja spletnih strani – oblikovane so namreč tako, da izpostavijo vsebino in jo postavijo v središče spletne strani. Zato je izbira tipografije in velikosti črk lahko tako zelo pomembna, saj na tak način vsebina postane oblikovalski element in obratno – lep napis je pomemben del spletne strani tako z oblikovnega kot z vsebinskega vidika.