Ugodno in kvalitetno tiskanje doma

Internet in tehnologija

Včasih si printanja doma nismo mogli privoščiti. Cena nakupa novega tiskalnika in papirja za tiskanje je bila preprosto previsoka. Dandanes so se stroški za printanje znižali do te mere, da si lahko privoščimo najnovejši tiskalnih po izjemno ugodni ceni.

Vsekakor se vam verjetno bolj splača kupovati poceni kartuše, a ne na račun kakovosti.

Toner in kartuša nista del istega tiskalnika

Velikokrat posamezniki ne ločijo med izrazom toner in kartuša, kjer je prvi namenjen laserskim, druga pa brizgalnim tiskalnikom. Laserski uporablja črn prah, ki ga s pomočjo laserja zapeče na papir. Največja prednost laserskega tiskalnika je v tem, da se toner ne zasuši in uniči. Poceni kartuše vsebujejo črnilo na vodni osnovi ali na osnovi topil. Poceni kartuše so predvsem namenjene tisku manjše količine dokumentov in slik.

Obnovljene, originalne in kompatibilne

Najbolj se med seboj razlikujejo glede na ceno. Kvaliteta vseh treh vrst izdelkov naj bi bila popolnoma enaka. Včasih se pojavi problem samo pri tiskalniku, ki ne prepozna kompatibilne ali pa obnovljene kartuše in jo zavrne. Pred nakupom novih kartuš se tako raje pozanimajte, da ustrezajo vašemu tipu tiskalnika. Kvaliteta vseh treh vrst kartuš pa je popolnoma enaka, kar pomeni, da boste z vsemi tremi izpisali enako število dokumentov.

Podaljševanje življenjske dobe kartuš

Življenjsko dobo kartuš povečate s pravilnim hranjenjem črnila. Izogibati se morate hrambi v vlažnih in mokrih prostorih. Po odprtju in namestitvi poceni kartuše, je pomembno, da vsaj enkrat na štirinajst dni natisnete vsaj eno stran. Tako boste preprečili zasuševanje črnila. Ponovno jih lahko ponovno napolnite tudi s polnilnimi servisi. Polnjenje doma vam prihrani veliko denarja.

Tiskanje fotografij

Dandanes tiskanje na posebni fotografski papir ni več nujnost. Naprave namreč dosegajo tako visoko kvaliteto tiska, da je skrb o slabši kvaliteti, popolnoma odveč. Pozorni bodite samo, da tiskate na primerno vrsto papirja. Nekateri printerji ne omogočajo tiska na povoščen, debel ali pretanek papir. Pred nakupom torej preučite vse karakteristike naprave.