Strešni nosilci za avto za dopust

Avtomobilizem in motorji

Dopust je najlepši čas v letu, vsekakor pa je tudi čas, ko moramo vso mogočo prtljago nekako spraviti v avto, da bomo imeli s seboj čisto vse, kar potrebujemo. Strešni nosilci za avto v tem primeru pridejo še kako prav, saj tako pridobimo dodaten prostor. Nanje lahko namestimo recimo kolo ali smuči oziroma kak drug športni rekvizit, poleg tega pa se nanje lahko pritrdijo tudi strešni kovčki, ter tako dobimo še dodaten prostor za shranjevanje prtljage, ki jo bomo vzeli s seboj na dopust.

Brezskrben dopust

Strešni nosilci za avto imajo različne funkcije in so zelo priročni za različne namene. Tako vam lahko pridejo prav, ko se odpravljate na dopust in bi s seboj radi vzeli še kolesa ali smuči oziroma kaj drugega.

V vsakem primeru jih je pametno namestiti na avto, ne glede na to, ali se odpravljate na dopust ali ne, saj vam bodo slej ali prej prišli prav in vas rešili iz zagate, ko bo treba v avto nekako spraviti lepo število potnikov, kup prtljage in še nekaj parov smuči ali desk za bordanje. Ko se odpravljate na zimski dopust na smučišče ne pozabite tudi na snežne verige za avto. Enako vam bodo strešni nosilci prišli prav, če se boste odpravili na kolesarjenje ali pač kam drugam.

Kakovostna pritrditev

Pri nakupu je vsekakor precej pomembno, da izberete takšne nosilce, ki jih je možno dobro pričvrstiti in trdno fiksirati na streho vašega avta ter tako poskrbeti, da tako nosilci kot prtljaga ostanejo na svojem mestu med vožnjo tudi pri višjih hitrostih. Vsi nosilci morajo imeti certifikat oziroma opravljene teste, ki vam povedo, koliko je najvišja dovoljena hitrost vožnje, hkrati pa morajo biti narejeni tudi iz kakovostnega in trpežnega materiala.

Sama pritrditev pa mora zagotovo potekati v skladu z navodili – če boste vse naredili tako, kot piše v navodilih, vam ni treba skrbeti, da tako nosilci kot tisto, kar ste pritrdili nanje, ne bi bilo na koncu vaše poti oziroma vožnje točno na istem mestu, kot na začetku oziroma kot takrat, ko ste vse skupaj namestili na streho vašega avta. Pri tem je dobro že pred nakupom preveriti, kako poteka montaža, saj boste tako lahko izbrali takšen izdelek, ki ga je enostavno namestiti na avto.

Izberite torej kakovost in zagotovo boste zadovoljni!

Bi radi uživali v vožnji tudi v vročih, sončnih poletnih dneh? Rešitev je temnenje stekel z avto senčniki za udobno vožnjo. Preberi več …