Strešni kovčki imajo veliko prednosti

Več prostora za prtljago pri dolgih potovanjih z avtom

Avtomobilizem in motorji

Preden se odpravimo na daljše potovanje z našim avtomobilom, je dobro, če imamo na voljo dovolj prostora za prtljago. Res je, da so današnji avti veliko bolj prostori ter imajo bolj optimiziran prtljažni prostor, vendar včasih tudi to ni dovolj. Strešni kovčki so odlična rešitev, če se odpravljamo na kampiranje, daljši oddih ob morju ali pa v drugo državo z našim vozilom. Omogočajo nam, da lahko ogromno stvari shranimo na strehi našega vozila, kjer ne bo v napoto vozniku ali potnikom.

Strešni kovčki Nordrive
Strešni kovčki so odlična rešitev, za daljše potovanje

Strešni kovčki imajo veliko prednosti

Res je, da so strešni kovčki majhna investicija, zato se veliko ljudi vpraša, če jih sploh potrebuje. Dejstvo pa je, da si bomo z njimi močno olajšali potovanja ter zagotovilo bolj učinkovito in varno vožnjo. Seveda je odvisno od naših potreb, vrste vozila ter samega kovčka, vendar si načeloma vsi delijo lastnosti, ki so:

  • Povečanje prtljažnega prostora v našem vozilu
  • Varovanje prtljage v kovčku pred vlago, vročino ter vetrom
  • Aerodinamična oblika, ki ustvarja najmanjši upor med vožnjo

Preberite ta članek: Namen ogledala za avto

Poglavitni namen ogledala za avto je odsev vseh aktivnosti, ki se dogajajo v sami okolici našega vozila. Večina uporabnikov avtomobilov pa tovrstnih ogledal sploh ne zna pravilno oziroma ustrezno nameščati in uporabljati. medtem ko je notranje avto ogledalo morda pravilno nameščeno, so zunanja večinoma usmerjena povsem narobe.

Strešne nosilce potrebujemo za namestitev kovčka

Ko bomo kupovali nov strešni kovček, bomo morali imeti naš avtomobil opremljen s strešnimi nosilci. Veliko novih vozil ima že tovarniško nameščene nosilce na strehi, kar pomeni, da ne bomo potrebovali dokupovati nobene dodatne opreme. Možno pa je, da ima naš avto enega izmed že vgrajenih sistemov za pritrjevanje nosilcev na streho.

Strešni kovček Nordrive

Ogromno ponudbo nosilcev in kovčkov lahko najdemo na www.withcar.hr, kjer bomo našli veliko originalne ali OEM opreme, kot tudi vrhunske poprodajne avtomobilske dele.

Zaščitimo prtljago pred zunanjimi nevarnostmi

Na dolgih vožnja je izredno pomembno, da naredimo vse, da zaščitimo prtljago pred vremenom. Strešni kovčki so narejeni tako, da ubranijo vsebino pred dežjem in drugimi elementi, ki bi lahko poškodovali našo prtljago. Tudi sneg, močne padavine in veter jim ne pridejo do živega, saj so kovčki narejeni iz močne plastike, aluminija ali drugih materialov, ki so zelo odporni.

To pomeni, da:

  • Lahko prevažamo prtljago na strehi v vsakem vremenu
  • Bomo z več sigurnosti se odpravili na potovanje v deževni sezoni
  • Lahko tudi bolj občutljive stvari prevažamo na strehi, saj do njih ne bo prišla vlaga niti veter

V vsakem primeru je nakup strešnega kovčka lahko ena izmed najboljših nadgradenj za naše vozilo. Poleg tega pa bomo tako zagotovili, da bomo lahko s seboj nesli vso prtljago, ki jo drugačne ne bi mogli.

Strešni nosilci za avto predstavljajo osnovo, ki jo potrebujete, če bi radi na strehi vozila prevažali kolo, smuči, strešni kovček, strešni šotor in še kaj. Vsak avto ima drugače zasnovano streho in za vsako vozilo obstaja drugačna kombinacija osnovnih, sestavnih delov nosilca za streho, zato preberite članek Kako izbrati primerne strešne nosilce za avto?