Zobne luske poskrbijo za popoln nasmeh brez bolečin

Zdravje in družina

Predstavljajte si, da lahko z dvema obiskoma zobozdravnika dobite lep in zdrav nasmeh brez bolečin. Obarvanost, krušenje, posledice kariesa in ostale nepravilnosti bodo popolnoma izginile. Nič več ne boste pokrivali ust med smejanjem. Prevleke so enostavna, hitra in ugodna rešitev problema. Z njimi odpravite in prikrijete obarvanost, nesimetrično obliko, poškodbe in nepravilnosti, špranje, večje ali manjše nepravilnosti. Pri namestitvi ne prihaja do poškodb sklenine ter puljenja ali krušenja zob.

Komu so namenjene in zakaj?

Zobne luske so namenjene vsakemu, ki želi imeti lep in zdrav nasmeh. Slednjega dobite že v dveh do treh obiskih v roku dveh tednov. Izberete lahko obliko, velikost, barvo in postavitev prevlek. Namestitev je enostavna, neboleča in neinvazivna. Lepljenje poteka pod lokalno anestezijo, kar naredi postopek popolnoma neboleč. V dveh do treh kratkih tednih lahko enostavno pridobite bleščeč filmski nasmeh, brez večkratnega beljenja, nameščanja posebnih nevidnih zalivk in podobno.

Različne vrste, kvaliteta in obstojnost

Izbirate lahko med kompozitnimi ali keramičnimi prevlekami. Prednost prvih sta cena in hitrost izdelave, saj je potreben le en obisk. Slabost je v sami obstojnosti in možnosti postopne obarvanosti. Keramične luske so bolj kvalitetne, obstojnejše in dolgotrajnejše. Po videzu so izjemno podobne naravni sklenini. Narejene so iz tanke porcelanaste plasti in se popolnoma ujemajo z vašimi zobmi. Največja prednost je v sami kvaliteti izdelave in zaščiti pred obarvanostjo. Največja slabost je ponavadi cena, vendar se glede na dolgo obstojnost izplača. Keramične oziroma porcelanaste zobne luske zdržijo tudi do 20 let.

Postopek in namestitev keramičnih lusk

Zobne luske so enostavno nameščene, brez bolečih posegov ali poškodb dlesni. Pri prvem obisku se začne priprava sprednjega dela zoba, pri čemer se obrusi resnično droben delec, približno 0,3 do 0,5 milimetra. Vzame se tudi odtis za luske, namestijo pa se tudi začasne snemljive prevleke. Po enem tednu sledi drugi obisk in namestitev prevlek, ki zaščitijo zob in odpravlja nepravilnostih. V primeru bolezni, se prevleka hitro in neinvazivno odstrani.

Paradontoza je izjemno pogosta bolezen zob, za katero je možnih več vzrokov. Preberite članek na povezavi, kjer boste spoznali ukrepe kako se ji izogniti.

Nosečnost po tednih. Nosečnost je razburljiva dogodivščina, ki praviloma traja 40 tednov. Vsak teden nosečnosti je zgodba zase.  Preberi več …